golearn-engl_970-250
paidwn pentelis xiloma
Στήνεται «Δομή φιλοξενίας» παιδιών με εισαγγελικές εντολές- Αντιδράσεις για την «επίθεση» στο νοσοκομείο από ΟΕΝΓΕ και φορείς

Άρον άρον προχωράει το ξήλωμα στο Παίδων Πεντέλης όπου το τελευταίο διάστημα δέχεται μία επίθεση άνευ προηγούμενου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΥ, πρώτα με την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο εις βάρος των υπηρεσιών που προσέφερε στη νοσηλεία παιδιών και τώρα με την ίδρυση εντός του νοσοκομείο δομής φιλοξενίας των ταλαιπωρημένων παιδιών από τις εισαγγελικές εντολές.

Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο twitter είναι αποκαρδιωτικές και δίνουν συνέχεια σε μία απόφαση που βρίσκει απέναντί της τόσο την ΟΕΝΓΕ όσο και άλλους φορείς. 

Στην ουσία με την απόφαση να γίνει αποδεκτή χορηγία ΜΚΟ για να στηθεί δομή φιλοξενίας για τα ταλαιπωρημένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών εντός του Nοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καταργούνται δεκάδες κρεβάτια που προορίζονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παιδιών που την έχουν ανάγκη και συγκεκριμένα στην ΩΡΛ και την ορθοπεδική κλινική και θα δεσμευτούν δύο θάλαμοι νοσηλείας, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή οι εργασίες έχουν διακόψει την παροχή νερού σε πολλά τμήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να πλύνουν τα παιδιά τους που νοσηλεύονται και το προσωπικό του νοσοκομείου να μην μπορεί ούτε να πάει στην τουαλέτα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες οικογένειες να υπογράφουν για να πάρουν πρόωρο εξιτήριο, σύμφωνα με το avgi.gr.

Στο έλεος και τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών

Ταυτόχρονα τα «παιδιά των εισαγγελικών εντολών» τα οποία είναι παιδιά που είτε είναι κακοποιημένα, είτε εγκαταλελειμμένα είτε αντιμετωπίζουν κίνδυνο επειδή ζουν σε άθλιες συνθήκες οδηγούνται στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο και καταλήγουν να «εγκλωβίζονται» στα νοσοκομεία για μήνες ακόμη και χρόνια. Στον αντίποδα δεν εξασφαλίζεται η δημιουργία προνοιακών δομών ώστε να έχουν την κατάλληλη φροντίδα.

Οι γιατροί έχουν διαφωνήσει με τον αντιεπιστημονικό σχεδιασμό για δημιουργία δομής φιλοξενίας μέσα στον χώρο του Παίδων Πεντέλης, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έχει επισημάνει ότι οι δομές φιλοξενίας είναι απαραίτητες σε ξεχωριστά κτίρια και με ξεχωριστό μόνιμο προσωπικό (δείτε εδώ την ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης» σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης με αφορμή αυτούς τους σχεδιασμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foititikes_ekloges-aei
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές προαναγγέλλει το υπουργείο Παιδείας - Σφοδρές αντιδράσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα για το νέο...
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές