paidwn pentelis xiloma
Στήνεται «Δομή φιλοξενίας» παιδιών με εισαγγελικές εντολές- Αντιδράσεις για την «επίθεση» στο νοσοκομείο από ΟΕΝΓΕ και φορείς

Άρον άρον προχωράει το ξήλωμα στο Παίδων Πεντέλης όπου το τελευταίο διάστημα δέχεται μία επίθεση άνευ προηγούμενου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΥ, πρώτα με την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο εις βάρος των υπηρεσιών που προσέφερε στη νοσηλεία παιδιών και τώρα με την ίδρυση εντός του νοσοκομείο δομής φιλοξενίας των ταλαιπωρημένων παιδιών από τις εισαγγελικές εντολές.

Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο twitter είναι αποκαρδιωτικές και δίνουν συνέχεια σε μία απόφαση που βρίσκει απέναντί της τόσο την ΟΕΝΓΕ όσο και άλλους φορείς. 

Στην ουσία με την απόφαση να γίνει αποδεκτή χορηγία ΜΚΟ για να στηθεί δομή φιλοξενίας για τα ταλαιπωρημένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών εντός του Nοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καταργούνται δεκάδες κρεβάτια που προορίζονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παιδιών που την έχουν ανάγκη και συγκεκριμένα στην ΩΡΛ και την ορθοπεδική κλινική και θα δεσμευτούν δύο θάλαμοι νοσηλείας, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή οι εργασίες έχουν διακόψει την παροχή νερού σε πολλά τμήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να πλύνουν τα παιδιά τους που νοσηλεύονται και το προσωπικό του νοσοκομείου να μην μπορεί ούτε να πάει στην τουαλέτα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες οικογένειες να υπογράφουν για να πάρουν πρόωρο εξιτήριο, σύμφωνα με το avgi.gr.

Στο έλεος και τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών

Ταυτόχρονα τα «παιδιά των εισαγγελικών εντολών» τα οποία είναι παιδιά που είτε είναι κακοποιημένα, είτε εγκαταλελειμμένα είτε αντιμετωπίζουν κίνδυνο επειδή ζουν σε άθλιες συνθήκες οδηγούνται στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο και καταλήγουν να «εγκλωβίζονται» στα νοσοκομεία για μήνες ακόμη και χρόνια. Στον αντίποδα δεν εξασφαλίζεται η δημιουργία προνοιακών δομών ώστε να έχουν την κατάλληλη φροντίδα.

Οι γιατροί έχουν διαφωνήσει με τον αντιεπιστημονικό σχεδιασμό για δημιουργία δομής φιλοξενίας μέσα στον χώρο του Παίδων Πεντέλης, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έχει επισημάνει ότι οι δομές φιλοξενίας είναι απαραίτητες σε ξεχωριστά κτίρια και με ξεχωριστό μόνιμο προσωπικό (δείτε εδώ την ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης» σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης με αφορμή αυτούς τους σχεδιασμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;