pame ypen pano reuma
twitter / @PAMEhellas
Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος - «Τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια»

Διαμαρτυρία στον υπουργείο Ενέργειας για τις αυξήσεις στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε «Ρεύμα φτηνό και το λαό - πλαφόν στην τιμή» με τους συγκεντρωμένους να ζητούν να μειωθούν οι τιμές ρεύματος, να μην γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που έχει τσακίσει τα λαϊκά πορτοφόλια.

Σταγόνα στον ωκεανό οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι από δεκάδες Σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σημειώνουν «Διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.

Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε... Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.»

Τι διεκδικούν

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρεται στα αιτήματα των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν: 

- Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

- Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.

- Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

- Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα