Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας στη Μυτιλήνη: «Θα σε θάψω μωρή κ@**λα, θα δεις τι θα πάθεις»
«Εργολάβος με σήκωσε από τον γιακά, με γρονθοκόπησε και μ’ έριξε σε χαντάκι»

Τον άγριο ξυλοδαρμό της από εργολάβο στην Ερεσό κατήγγειλε μια αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών στη Μυτιλήνη.

Η υπόθεση θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και ο εργολάβος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η γυναίκα βρέθηκε ανυπεράσπιστη μπροστά στην απρόκλητη επίθεση και φαίνεται ότι ο εργολάβος δεν ήθελε στα πόδια του... εμπόδια μέχρι να παραδώσει το έργο του. Ακόμα κι αν αυτά τα εμπόδια ήταν νομικά και προέρχονταν από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 9 Μαρτίου 2020, ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, όταν η αρχαιοφύλακας εκτελούσε τα καθήκοντά της όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια, όχι μόνο επιβλέποντας την αρχαιολογική συλλογή, αλλά και έργα, κατασκευές που γίνονται στην περιοχή και απαιτούν τις απαραίτητες άδειες από την υπηρεσία της, λόγω του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Έζησα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου» δήλωσε η αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Η ίδια έπρεπε εκείνη την ημέρα να κάνει επίβλεψη σε εργοτάξιο με εντολή της υπηρεσίας της, στην περιοχή της ακρόπολης της Σκάλας Ερεσού και συγκεκριμένα σε σπίτι που κατασκευάζονταν πλησίον αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Όταν έφτασα στο σημείο του σπιτιού όπου ήταν η εσωτερική πόρτα. Η προϊσταμένη μου εξήγησε στον εργολάβο τηλεφωνικά όταν την κάλεσα, το ύψος του πλάτος που θα πρέπει να γίνει η τομή. (σ..σ γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προδιαγραφές» είπε και συμπλήρωσε:

«Δηλαδή μου λέει άμα φτάσω κάτω από τα τα 41 εκατοστά την τομή θα μου κάνεις μήνυση;» φέρεται να είπε στην αρχαιοφύλακα. Και ενώ του απάντησε ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα λέει η υπηρεσία της, εκείνος… «μου λέει θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι έχεις να πάθεις, κάνε μου μήνυση, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι θεότρελος, και με πιάνει με τα δυο χέρια του από τον λαιμό, με σφίγγει σε σημείο που έχανα το οξυγόνο μου και χωρίς να μπορώ καν να μιλήσω, να αντιδράσω, με χτυπάει στο πρόσωπο, με σηκώνει ψηλά από τον γιακά και με πετάει στο σκάμα. Ένιωσα ότι είδα τον θάνατό μου! Κι εκείνος να συνεχίζει να μου λέει ότι θα με θάψει ζωντανή στα δύο μέτρα γης και να ορκίζεται στα παιδιά του ότι όπου κι αν πάω θα με βρει και ότι θα δω τι έχω να πάθω. Με χτύπησε, με απείλησε, με εξύβρισε χωρίς προηγούμενο. Έζησα κυριολεκτικά να χάνω τη ζωή μου επειδή έκανα απλώς το καθήκον μου».

«Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να δέχεται απειλές για τη ζωή της και τέτοιο νταηλίκι απέναντί της» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικά κενά
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
Σοβαρά κενά σε 18 ειδικότητες – Μόλις 6 οι προσλήψεις
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
βιβλιο
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
Δεν είναι τυχαίο ότι η εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το «Εθνικό Απολυτήριο»
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις
Εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις πειθαρχικές διαδικασίες και ζητούν πλήρη δικαίωση
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις