Φορολογικές δηλώσεις 2022: Άνοιξε η πλατφόρμα του Taxisnet- Τι πρέπει να γνωρίζετε
Ποιοι υποβάλλουν δήλωση- Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021. Οι φορολογούμενοι με την είσοδό τους στην εφαρμογή θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ και στη συνέχεια θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ. Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

Υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν περίπου 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως και το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι και εφέτος παραμένει παγωμένη η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα και μερίσματα, αλλά και η πλήρης επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης και του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για όλους τους φορολογούμενους.

Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να πληρωθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος:

- Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

- Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

- Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

- Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων.

- Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.

- Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

- Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενος και ρομπότ σε γραφείο με υπολογιστή
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «σαρώνει» την αγορά: Αυτά τα επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν το 2030
Η λίστα που δείχνει ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους από την Τεχνητή Νοημοσύνη – Η δραματική εικόνα στην Ελλάδα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «σαρώνει» την αγορά: Αυτά τα επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν το 2030
Κτήριο Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
Αντιδράσεις Καθηγητών στα ΑΕΙ για τις διαγραφές: "Μαύρη Παρασκευή" στη Φιλοσοφική – Αποχή από τα μαθήματα
Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ μπαίνουν στη μάχη κατά των μαζικών διαγραφών φοιτητών – «Αυταρχικό μέτρο, πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση»
Αντιδράσεις Καθηγητών στα ΑΕΙ για τις διαγραφές: "Μαύρη Παρασκευή" στη Φιλοσοφική – Αποχή από τα μαθήματα
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ – Τραμπ: «Η μεγαλύτερη όλων των εποχών»
«Διεθνής πειρατεία»: Σφοδρή αντίδραση της Βενεζουέλας για τη σύλληψη δεξαμενόπλοιου από τις ΗΠΑ
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ – Τραμπ: «Η μεγαλύτερη όλων των εποχών»
σεισμός
Σεισμός στο Αντίρριο σήμερα τα ξημερώματα – Αισθητός και στην Πάτρα
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, περίπου 1 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Αντιρρίου.
Σεισμός στο Αντίρριο σήμερα τα ξημερώματα – Αισθητός και στην Πάτρα