abramovich
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρεται να «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία», μετά από δηλητηρίαση στην Ουκρανία - Παρόμοια συμπτώματα και για Ουκρανούς διαπραγματευτές

Νέες λεπτομέρειες για τη δηλητηρίαση που φέρεται να υπέστη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Ουκρανία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη της Wall Street Journal. Συγκεκριμένα ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του Guardian με ανάρτησή του στο Twiter αναφέρει πως πηγή με άμεση γνώση επιβεβαίωσε τις αναφορές της WSJ ότι ο Αμπράμοβιτς εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης η ερευνητική ομάδα Bellingcat επισημαίνει ότι η δηλητηρίαση συνέβη το βράδυ 3ης προς 4η Μαρτίου.

Ακόμα, τρία μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ουκρανίας εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση με χημικά όπλα.

Σύμφωνα με το Bellingcat, με βάση τις εξ αποστάσεως και τις επιτόπιες εξετάσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα είναι πιθανότατα αποτέλεσμα διεθνούς δηλητηρίασης με απροσδιόριστο χημικό όπλο.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η δόση και ο τύπος της τοξίνης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μάλλον ανεπαρκείς για να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή βλάβες, και πιθανότατα είχαν ως στόχο να τρομάξουν τα θύματα, αντί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες.

Τα θύματα δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ποιος θα μπορούσε να έχει συμφέρον από μια επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο στελέχη της ουκρανικής ομάδας των διαπραγματευτών παρουσίασαν συμπτώματα όπως κόκκινα μάτιασυνεχή και οδυνηρή δακρύρροια και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο και τα χέρια τους. Η κατάστασή τους βελτιώθηκε και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι επέρριψαν την «ύποπτη» δηλητηρίασή τους σε «σκληροπυρηνικούς» στη Μόσχα οι οποίοι ήθελαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο περιβάλλον του Αμπράμοβιτς είπε ότι είναι ασαφές ποιος τους έβαλε στο στόχαστρο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Δυτικοί ειδικοί εξέτασαν το συμβάν και είπαν ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή σε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική-ραδιολογική επίθεση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα