ειδική αγωγή σεμινάριο
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη - Μάρτυρες ηθοποιοί
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για δύο μάρτυρες

Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών των δύο εκ των τριών θυμάτων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μετά την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή τους θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

«Η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την εξακρίβωση της αλήθειας προκειμένου οι καταγγέλλουσες να νιώσουν πιο άνετα και να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που δεν έχουν φωτιστεί ακόμα», ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, συμπληρώνοντας ότι μόνο τα δυο θύματα θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών και στην υπόλοιπη διαδικασία θα υπάρχει δημοσιότητα.

Νωρίτερα, υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. 

«Το δικαστήριο πρέπει να επικεντρωθεί στη στάθμιση των συμφερόντων. Από τη μια πλευρά υπάρχει η θεμελιωμένη δημοσιότητα της δίκης και η συνταγματικά κατοχυρωμένη κάμψη της δημοσιότητας όταν πρέπει να προστατευτεί η προσωπική ή οικογενειακή ζωή των διαδίκων. Η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού των θυμάτων εκθέτει το θύμα όχι μόνο στους παριστάμενους αλλά και σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφόρησης», εξήγησε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το αίτημα πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως ανέφερε, «οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι καταθέσεις των δυο καταγγελλουσών. Δεν θα τις υποβάλει σε περαιτέρω θυματοποίηση η δημόσια κατάθεσης τους. Είτε γίνει δημόσια είτε κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δημοσιεύματα. Δεν θα προκαλέσει επιπλέον τηλεοπτικά καθώς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Επομένως κατά την κρίση μου δεν θα υποβληθούν σε περαιτέρω θυματοποίηση. Ούτως η άλλως όπως και να γίνει η δίκη θα συνεχίσει να υπάρχει δημοσιότητα. Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Να απορριφθεί το αίτημα».

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)