Thumbnail
Ο ιερέας είπε επίσης σε όσους έχουν σκύλους να μην παίρνουν αντίδωρο προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους του χωριού

Οργή προκαλεί το κήρυγμα ενός ιερέα από την Πιερία, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, προέτρεψε τους πιστούς που έχουν σκυλους στα σπίτια τους να τους ρίξουν φόλα. Σύμφωνα με το pieriasocial, το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Πιερίας, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Ο ιερέας, ο οποίος δεν ανήκει στην ενορία του χωριού αλλά πηγαίνει από άλλη ενορία για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία, σε παραλήρημά του είπε, ακόμη, στους πιστούς που έχουν σκύλους-φύλακες για το σπίτι τους, να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, ούτε να παίρνουν αντίδωρο.

Μάλιστα, όπως είπαν στο PieriaSocial.gr κάτοικοι του χωριού, στο κήρυγμα του είπε μεταξύ άλλων, ότι μόνο ο Θεός μπορεί να τους προστατέψει και όχι τα σκυλιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν αντιδράσεις στους κατοίκους του χωριού.

«Δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση της της Εκκλησίας»

«Είναι γνωστές σε όλους οι πάγιες θέσεις και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες της Εκκλησίας για τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων, όπως και κάθε δημιουργήματος του Θεού», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα όσα είπε ιερέας σε κήρυγμα του σε χωριό της Πιερίας, ο οποίος είπε στους πιστούς που έχουν σκύλους να μην πηγαίνουν εκκλησία ούτε να παίρνουν αντίδωρο. Στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης επισημαίνει ακόμη, ότι διερευνώνται όλες οι πτυχές του ζητήματος που ανέκυψε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα