dikastirio dikastis
Towfiqu barbhuiya /Pexels
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον αστυνομικό - Εκκρεμεί σε βάρος του πειθαρχικό συμβούλιο για την υπόθεση – Να μην τιμωρηθεί ζήτησε η συνάδελφός του

Απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε χθες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με πρωταγωνιστή αστυνομικό, ο οποίος το 2018 βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο γυναίκα συνάδελφό του στην τουαλέτα του περιφερειακού τμήματος, όπου υπηρετούν.

Ο αστυνομικός, ο οποίος εκπροσωπούταν στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, δικάστηκε για αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου προσώπου και κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους, με αναστολή τριετίας, εφέσιμη.

Η συνάδελφός του δήλωσε ότι δεν θέλει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ενώ η παθούσα κατέθεσε στη δίκη ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του. Η συνάδελφός του δήλωσε ότι δεν θέλει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος, αν και προσβλήθηκε από την πράξη του ως γυναίκα, όταν βρήκε το κινητό του στην τουαλέτα μέσα σε σακούλα με καπάκια και διαπίστωσε ότι η κάμερα ήταν ενεργή και τραβούσε τα παπούτσια της στο πάτωμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αν και από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι η πράξη σημειώθηκε μία φορά στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και όχι κατ’ εξακολούθηση, στο χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, όπως κατηγορούταν ο αστυνομικός.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την απόφαση της εισαγγελέα έδρας να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, αν και ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι έχει διευκρινιστεί από τον Άρειο Πάγο ότι η ελαφρυντική περίσταση του σύννομου βίου δεν αφορά στην πράξη, αλλά στον δράστη που επιβαρύνεται από αυτή.

Αρνήθηκε την πράξη ο αστυνομικός

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός αρνήθηκε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του την πράξη που αντιμετώπιζε, ισχυριζόμενος ότι το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στην τουαλέτα επειδή το είχε ξεχάσει εκεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε ότι η πράξη που τέλεσε ο κατηγορούμενος αφορούσε σε εξύβριση και όχι σε αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου προσώπου και ζήτησε την απαλλαγή του.

Επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός είναι εν ενεργεία και σε βάρος του εκκρεμεί πειθαρχικό συμβούλιο για την υπόθεση.
Μετά την απόφαση καταδίκης ο πληρεξούσιος δικηγόρος του άσκησε έφεση.

Πηγή: taxydromos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα