Στα «λευκά» σήμερα περιοχές της Αττικής: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί-Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες-Ποιες περιοχές θα επηρεάσει
Χιόνια και σήμερα Παρασκευή στην Αττική, έκλεισαν ξανά για τα φορτηγά Αττική Οδός και Αθηνών-Λαμίας

Στα «λευκά» ξύπνησαν αρκετές περιοχές της Αττικής, σήμερα, πρωί της Παρασκευής, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί για την ώρα σοβαρά προβλήματα στους δρόμους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, όσοι οδηγοί κινούνται με τα οχήματά τους στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη και προς τα επάνω θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα μαζί τους αλυσίδες, ενώ νωρίτερα και για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η ίδια σύσταση δίνεται και στους οδηγούς που κινούνται μετά τις Αφίδνες.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι


Παράλληλα στην Αττική κλειστές είναι:

Η Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης
Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022).
Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας

 

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως αποφασίστηκε στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

 

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. 

 

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, ενώ θα συνεχίσει να μας συντροφεύει τις επόμενες ημέρες.
Πρόσκαιρη έξαρση των χιονοπτώσεων το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα έχουμε ύφεση της κακοκαιρίας και εξασθένηση των φαινομένων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα έχουμε ισχυρό παγετό στα βόρεια μέχρι τη Δευτέρα
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

 

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα


ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022
Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολικήΠελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2022
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-03-2022
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αθήνα το Σάββατο προβλέπονται χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια με βελτίωση από την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα