Επίδομα παιδιού- Α21: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις στον ΟΠΕΚΑ
Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ

Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, συμπληρώνοντας τη φόρμα Α21 ώστε να λάβουν το επίδομα παιδιού για το 2022, μπορούν να υποβάλλουν οι γονείς μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων  γίνεται σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση. Εάν προκύψουν αλλαγές στην φορολογική δήλωση του 2022, τα ποσά των δικαιούχων θα συμψηφιστούν στις επόμενες πληρωμές.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Η πρώτη πληρωμή για το επίδομα παιδιού έχει προγραμματιστεί από τον ΟΠΕΚΑ για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή για την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την νέα αίτησή για το 2022, είτε στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΑ, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο taxisnet

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η νέα αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Τα πεδία της αίτηση Α21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής, μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ, προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21 από τη φορολογική δήλωση.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα