Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία – Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα
Την Πέμπτη υποχωρεί η κακοκαιρία «Bianca» - Η πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών, θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα ο μετεωρολόγος προειδοποίησε για νέα κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα έχουμε άστατο καιρό όπως επίσης και προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου που σημαίνει ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στο ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα όπου θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες, που στο Αιγαίο θα είναι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10-13 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα πιο βορειοδυτικά τμήματα, θα χιονίσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, γύρω από τον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινάει με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα γύρω από την πόλη. Αργότερα όμως, τα φαινόμενα αυτά φαίνεται ότι θα περιοριστούν στα πιο δυτικά τμήματα. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη το κύμα της κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και νότια ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με έντονη ωστόσο την αίσθηση του κρύου, τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Παρασκευή και Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τη κεντρική Μεσόγειο, με βροχές και χιόνια, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να είναι άστατος και με χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τον τον κ. Μαρουσάκη, πολικές αέριες μάζες θα στροβιλίζονται για αρκετές ημέρες στην περιοχή μας, στα βόρεια Βαλκάνια και προς τη χώρα μας οι οποίες καθώς αλληλεπιδρούν με τη θερμότερη θάλασσα προκαλούν κακοκαιρίες θα μας απασχολούνε μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαύρη τρύπα
Αναπληρωτές Φυσικοί: Αδιανόητο! Οργανικά κενά απορροφήθηκαν από «μαύρη τρύπα» και εξαφανίστηκαν!
«Κάποια “μαύρη τρύπα” πρέπει να βρίσκεται εκεί, η οποία μάλιστα ρουφάει μόνο τα κενά των φυσικών, ενώ δεν επηρεάζει τα κενά των υπολοίπων ειδικοτήτων...
Αναπληρωτές Φυσικοί: Αδιανόητο! Οργανικά κενά απορροφήθηκαν από «μαύρη τρύπα» και εξαφανίστηκαν!
Αβοκάντο
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν, γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη ενώ στους άντρες δεν παρατηρήθηκε...
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες