Φορολογικές δηλώσεις
Τέλος χρόνου σήμερα για φορολογικές υποχρεώσεις και δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Λήγει σήμερα, 28η Φεβρουαρίου η παράταση  για την υποβολή δηλώσεων  περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Ελλείψεις ή ανακρίβειες της δήλωσης επιτρέπεται να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως, σε προθεσμία ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης.

Αυτό σημαίνει, ότι όσοι οριστικοποιήσουν τη δήλωσή τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, έχουν τη δυνατότητα (εφόσον απαιτείται) για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι την 28/03/2022, σε υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων (συμπληρώσεις, διορθώσεις, παραστατικά κ.λπ.

Προκειμένου να υπάρχει το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, πρέπει απαραίτητα να έχει οριστικοποιηθεί η δήλωση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διαφορετικά η υποβολή θα είναι με βάση τον νόμο εκπρόθεσμη και θα απαιτείται η πληρωμή παράβολου από το σύστημα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτή (ν. 3213/2003, άρθ. 6, παρ. 1).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 από τις 07.30 έως τις 17.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Επίσης, μετά την είσοδο στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, στην ενότητα «Χρειάζεστε βοήθεια;» είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά την υποβολή της Δήλωσης της Περιουσιακής Κατάστασης.

«Άρθρο 7

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων — Τροποποίηση του άρθρου 68 του v. 4871/2021 το άρθρο 68 του v. 4871/2021 (Α' 246) τροποποιείται ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 68 Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων

Κατ' εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του v. 3213/2003 (A' 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση Ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2Ο21 έως και τη και ετήσιες του έτους 2021 (χρήση 2020), υποβάλλονται μέχρι και την 28η.2.2022».

Κατ' εξαίρεση των οριζομένων Παρ. 2 του άρθρου και άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α·309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από Ιη.1.2021 έως και 30η.11.2021 και ετήσιες του έτους 2021 (χρήση 2020), υποβάλλονται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022».

«Τέλος χρόνου» για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών

Παράλληλα σήμερα, 28η Φεβρουαρίου 2022 είναι η τελευταία μέρα του μήνα που μπορούν οι πολίτες να καλύψουν κάποιες ασφαλιστικές και φορολογικές εκκρεμότητες.

Πιο συγκεκριμένα οι φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν σήμερα είναι οι εξής:

  • Πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022 ή ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ακινησίας οχημάτων για όσους θέλουν να «γλιτώσουν» την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης ή τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
  • Πληρωμή έκτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2021.
  • Πληρωμή όγδοης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος.
  • Υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 36 άτοκες δόσεις ή έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021. Σήμερα θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.
  • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
  • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή ή δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.
  • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
  • Υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2022.
  • Οριστικοποίηση της εικόνας στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής για το προηγούμενο έτος, καθώς και υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ