arnaoutoglou_sakis_μπινακ_καιρος
Η πρόβλεψη για την κακοκαιρία Bianca από τον Σάκη Αρναούτογλου

Για «σχετικά σύντομης διάρκειας αλλά σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Κυριακή», κάνει λόγο σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφορικά με την κακοκαιρία Bianca. Προβλέπει ότι στη βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα φτάσουν έως και 30 εκατοστά, ενώ οι άνεμοι θα προσεγγίσουν τα 9 μποφόρ.

Το alfavita.gr γνωστοποιεί την λίστα με τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο 28 Φεβρουαρίου

Νεότερα για τις περιοχές  που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την σχετικά σύντομης διάρκειας αλλά σοβαρή επιδείνωση του καιρού της Κυριακής!

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια των νυχτερινών- μεταμεσονυχτιων ωρών – Πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 1.000 μέτρα προς το ξημέρωμα ( 25 με 30 cm), στο νομό Ιωαννίνων πρόσκαιρα κοντά και πάνω από τα 600m. Εξασθένηση των φαινομένων από τις Πρωινές ώρες και βελτίωση μετά το μεσημέρι της Κυριακής!

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  χιονοπτώσεις  κατά τη διάρκεια των νυχτερινών- μεταμεσονυχτιων ωρών αρχικά Πάνω περίπου από τα 900 μέτρα οι οποίες προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα ενταθούν σε συνδυασμό κατά τόπους και με ισχυρό άνεμο και θα εντοπίζονται ακόμα και πάνω από τα 500 M. Ενδεικτικά προβλεπόμενα ύψη χιονιού 10 με 15 cm στα 500 με 600 μέτρα και 20 με 30 cm σε μεγαλύτερα υψόμετρα!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :  Βροχές κατά διαστήματα Ισχυρές κατά τη διάρκεια των νυχτερινών- μεταμεσονυχτιων ωρών αρχικά στους νόμους Πέλλας Πιερίας και Ημαθίας με πυκνές χιονοπτώσεις πάνω περίπου 600 M Οι οποίες προς το ξημέρωμα θα εντοπίζονται ολοένα Και πιο χαμηλά και Κυρίως από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες μέχρι και αργά το μεσημέρι της Κυριακής ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Ενδεικτικά  προβλεπόμενα ύψη χιονιού από πέντε εκατοστά στα πεδινά μέχρι και 40 με 50 εκατοστά στις ορεινότερες περιοχές των νομών. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το μεσημέρι και μετά! Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή θα επικρατήσει μεν συννεφιά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα αλλα με σταδιακή σημαντική ενίσχυση  ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων οι ριπές των οποίων  προς το ξημέρωμα και τις πρώτες Πρωινές ώρες της Κυριακής δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 7 με 8 τοπικά Τα 9 και κυρίως στην Χαλκιδική, ισως πρόσκαιρα και τα 10 μποφόρ οπου οι βροχές και καταιγίδες στο νότιο τμήμα της χερσονήσου θα έχουν και έντονο χαρακτήρα και ίσως δημιουργήσουν προβλήματα! Παράλληλα από τις Πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και  πυκνές χιονοπτώσεις ΑΡΧΙΚΑ πάνω από 400 με 500 M Και βαθμιαία  ολοένα και χαμηλότερα και πρόσκαιρα και σε ημιπεδινές-πεδινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα! Ενδεικτικά  προβλεπόμενα ύψη χιονιού από ένα έως πέντε εκατοστά στα ημιπεδινά-πεδινά μέχρι και 15 με 25 εκατοστά στις ορεινότερες περιοχές!

ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

χρήζουν κατά την ταπεινή μου άποψη μεγάλης προσοχής, πρώτα οι πολύ ισχυροί   βορειοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι θα αρχίσουν να ενισχύονται σταδιακά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ενώ το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες   της Κυριακής δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 8 πρόσκαιρα Ίσως και τα 9 μποφόρ  με σχετικά  γρήγορη όμως εξασθένηση!  Στη συνέχεια  αναμένεται ισχυρό χιονόνερο το οποίο πρόσκαιρα δεν αποκλείεται κατα διαστηματα να μετατρέπεται και  σε υγρό χιόνι με σταδιακή βελτίωση  από αργά το απόγευμα και μετά!

ΘΡΑΚΗ: κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα επικρατήσει μεν συννεφιά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα αλλα με σταδιακή σημαντική ενίσχυση  ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων οι ριπές των οποίων   τις πρώτες Πρωινές ώρες της Κυριακής δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 7 με 8 τοπικά και πρόσκαρα στο θρακικό και τα  9 μποφόρ! Παράλληλα από το μεσημερι θα ξεκινήσουν βροχές στα παραθαλάσσια, χιονόνερο στα πεδινά και  πυκνές χιονοπτώσεις περίπου πάνω από 400 με 500 M Κ Ενδεικτικά  προβλεπόμενα ύψη χιονιού μέχρι και 15 με 25 εκατοστά στις ορεινότερες περιοχές!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση μέσα από τη σελίδα μου αλλά και μέσα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»