skilia
Τρεις συλλήψεις για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία της Σπάρτης

Οι καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά και φρικτούς θανάτους ζώων που κρατούνταν στο κυνοκομείο Σπάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος να εκκινήσει σχετικές διαδικασίες και μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, να γίνουν τρεις συλλήψεις μεταξύ αυτών και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία.

«Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου:

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αστυνομικός που τελεί σε ειδική άδεια. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Ο Δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης του στο Facebook αναφορικά με το ζήτημα του κυνοκομείου τονίζοντας πως όσον αφορά τις πολύ σκληρές δημοσιεύσεις για τα αδέσποτα στο Δήμο Σπάρτης, οι συνθήκες φύλαξης, μπορεί όντως να είναι πολύ δύσκολες και να χρεάζονται αρκετές βελτιώσεις αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται καθώς όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Φιλοξενίας Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπίου από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικ/μιας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 23637/24-01-2022 Έκθεση Αυτοψίας, τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, είχαν στη διάθεσή τους νερό και είχαν καλή θρεπτική κατάσταση.» 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα