skilia
Τρεις συλλήψεις για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία της Σπάρτης

Οι καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά και φρικτούς θανάτους ζώων που κρατούνταν στο κυνοκομείο Σπάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος να εκκινήσει σχετικές διαδικασίες και μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, να γίνουν τρεις συλλήψεις μεταξύ αυτών και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία.

«Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου:

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αστυνομικός που τελεί σε ειδική άδεια. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Ο Δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης του στο Facebook αναφορικά με το ζήτημα του κυνοκομείου τονίζοντας πως όσον αφορά τις πολύ σκληρές δημοσιεύσεις για τα αδέσποτα στο Δήμο Σπάρτης, οι συνθήκες φύλαξης, μπορεί όντως να είναι πολύ δύσκολες και να χρεάζονται αρκετές βελτιώσεις αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται καθώς όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Φιλοξενίας Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπίου από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικ/μιας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 23637/24-01-2022 Έκθεση Αυτοψίας, τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, είχαν στη διάθεσή τους νερό και είχαν καλή θρεπτική κατάσταση.» 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alzheimer.jpg
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη διάγνωση παραμένει το ισχυρότερο όπλο για τη διαχείριση της νόσου και τον αξιοπρεπή σχεδιασμό του μέλλοντος
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
οικονομια
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
Κομβικό σημείο για τις εξελίξεις αποτελεί η ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου, οπότε και η Eurostat θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της...
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
moliv.jpg
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Ένα χρόνο μετά την υπόθεση Χοτζόγλου, εντείνεται η αντιπαράθεση για δικαιώματα, αξιολόγηση και εργασιακή ασφάλεια
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Νταντάδες της γειτονίας
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αιτήσεις, ποσά και προϋποθέσεις
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου