ilikiomeni
Σταματά η δίωξη της ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ για να φάει - Σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση της Lidl

Σταματά η δίωξη σε βάρος της ηλικιωμένης που προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον για να φάει, καθώς η Lidl αποσύρει τη μήνυση.

«Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το συμβάν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την ανένδοτη στάση της εταιρίας, με το θέμα να λαμβάνει μεγάλη έκταση.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τελικά φαίνεται ότι οι πιέσεις απέδωσαν και η εταιρία εξαναγκάστηκε να αποσύρει τη μήνυση.

Η ανακοίνωση της Lidl Ελλάς:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Τι συνέβη

Η ηλικιωμένη είναι ένα ακόμα θύμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει διευρυμένα στρώματα του πληθυσμού της χώρας .

Συγκεκριμένα, έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί που κόστιζαν περίπου 30 με 40 ευρώ, σύμφωνα με το Open TV.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος απάντησε ότι «οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»