συμμορία ανηλίκων
Βύρωνας: Συμμορία ανηλίκων χτύπησε μαθητές για δύο κινητά και 20 ευρώ

Πολύ ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει οι επιθέσεις σε ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας οι οποίες, μάλιστα, πραγματοποιούνται σε γεμάτα κόσμο σημεία της πόλης, ακόμα και σε ώρες αιχμής.

Νέο περιστατικό ληστείας με ξυλοδαρμό με θύματα ανήλικους σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στον Βύρωνα, όταν συμμορία ανηλίκων έκλεψε χρήματα και κινητά από τα θύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στόχοι των ανήλικων δραστών, έγιναν τρεις 16χρονοι. Οι δράστες τους χτύπησαν με γροθιές, τους απείλησαν και τους έκλεψαν 20 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Τα παιδιά έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία που διερευνά το περιστατικό.

Άγιοι Ανάργυροι: Συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε και λήστεψε με μαχαίρι 15χρονους μέρα μεσημέρι

Με όπλο ένα μαχαίρι, συμμορία ανηλίκων έστησε καρτέρι σε μία παρέα επίσης ανηλίκων, μέρα μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους.
Τα παιδιά περπατούσαν αμέριμνα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, όταν ξαφνικά τέσσερις ανήλικοι δράστες, αιφνιδιάζοντας την παρέα τριών 15χρονων, τα ακινητοποίησε.
Στη συνέχεια, οι δράστες τους επιτέθηκαν, απειλώντας τα με μαχαίρι, αλλά και με λεκτική βία.

Γαλάτσι - Περιστέρι

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα σημειώθηκαν δύο ληστείες σε ανήλικους σε Γαλάτσι και Περιστέρι από συμμορίες επίσης ανηλίκων η νεαρών ατόμων.

Αργυρούπολη - Κέντρο Αθήνας

Πριν τρεις εβδομάδες συμμορία ανηλίκων αποτελούμενη από 30 περίπου άτομα ξυλοκόπησαν χθες το απόγευμα στην Αργυρούπολη έναν 16χρονο για να του πάρουν το κινητό και λίγο αργότερα μαχαίρωσαν έναν 17χρονο για να τον ληστέψουν.

Το πρώτο περιστατικό έγινε περίπου στις 19:00 όταν μία παρέα 30 ατόμων, προερχόμενη από την Άνω Γλυφάδα βρέθηκε στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου, όπου ξυλοκόπησαν με μπουνιές έναν 16χρονο για να του αρπάξουν το κινητό του.

Ακολούθως, λίγο πιο κάτω μαχαίρωσαν έναν 17χρονο που συνάντησαν για να τον ληστέψουν.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Οι γιατροί του έκαναν ράμματα στα τραύματά του.

Πριν λίγες εβδομάδες στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, γύρω στις 9 το βράδυ, και όσο τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοιχτά, δύο κορίτσια, 15 και 16 ετών, απειλήθηκαν από τρεις νεαρούς που τις πλησίασαν, ότι θα τις ξυλοκοπήσουν. Οι νεαροί άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν πάνω τους τα κορίτσια και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Μοναστηράκι

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε δύο άλλοι νεαροί πλησίασαν έναν 15χρονο στην πλατεία στο Μοναστηράκι και αφού τον απείλησαν, με μαχαίρι, τού άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Μια από τις επικίνδυνες και σκληρές συμμορίες ανηλίκων γνωστή και με την ονομασία «Kolonos Hooligans family» έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Δεν δίσταζαν να χτυπούν ανήλικους ακόμα και μέσα στις αυλές των σχολείων ενώ σημείο δράσης τους ήταν το κέντρο της Αθήνας, τα Σεπόλια και ο Κολωνός.

Σκληρή συμμορία ανηλίκων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. – Είχαν μαχαιρώσει νεαρό σε ΕΠΑΛ


Πριν 3 μήνες προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους τρεις ανήλικοι που συνελήφθηκαν ως μέλη συμμορίας που προέβαινε σε ένοπλες επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων στις γειτονιές του Κολωνού και του κέντρου της Αθήνας.

Σε βάρος τους  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους φέρονται να έλαβαν μέρος σε επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στόχος της συμμορία ήταν κινητά και χρήματα που είχαν πάνω τους άλλοι ανήλικοι μαθητές ενώ πάντα οι επιθέσεις τους εκδηλώνονταν με βία και τραυματίζοντας τα θύματα τους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα