Στρατιώτες στην Ουκρανία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά

Δύο Έλληνες έπεσαν νεκροί από πυρά στρατιωτών του ουκρανικού στρατού.

Επίσης, άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο χωριό Γράνιτνα, κοντά στα σύνορα στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε τρεις στρατιώτες και τους Έλληνες πολίτες για ασήμαντη αιτία.

Το υπουργείο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Τι συνέβη στο χωριό Γράνιτνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα ουκρανικά ΜΜΕ, το συμβάν έλαβε χώρα σε καφετέρια την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί έπειτα από διαπληκτισμό «για ασήμαντη αφορμή», όπως ανακοίνωσε σχετικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν και τα όπλα τους.

ΥΠΕΞ σε Έλληνες: «Φύγετε άμεσα από την Ουκρανία»

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα ζητά από τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν άμεσα.

Επιπλέον, καλεί τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία προκαλεί έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει επισημάνει ότι δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ δεν φτάσει στη γειτονιά του, κάνοντας μέλος του τη χώρα. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σάλιβαν θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών ή 24ωρων μία ρωσική εισβολή στα ρωσο- ουκρανικά σύνορα που θα στήσει ο Πούτιν. «Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται οι δυνάμεις τους και οι ελιγμοί τους στην περιοχή, καθιστούν πολύ σοβαρή την πιθανότητα ότι θα υπάρξει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση πολύ σύντομα» δήλωσε.

«Οι Αμερικανοί τροφοδοτούν αυτή την υστερία για την επονομαζόμενη ρωσική εισβολή, ανακοινώνουν ακόμη και ημερομηνίες» δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα την ερχόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα έξω από την κατοικία του Νίκου Παπαϊωάννου: «Δεν έκανα ποτέ πίσω», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Εγκαίνια νέου κτιριακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και απονομή Χρυσού Μεταλλίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διπλή τελετή με εγκαίνια στη Μυτιλήνη και χρυσό μετάλλιο στον πρώην Πρύτανη, Ανδρέα Τρούμπη
Παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον Λόφο Πανεπιστημίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διπλή τελετή με εγκαίνια στη Μυτιλήνη και χρυσό μετάλλιο στον πρώην Πρύτανη, Ανδρέα Τρούμπη
Δομή και όργανα αποκτά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα- Πάνω από 30.000 τα μέλη του νέου κόμματος
Οργανώνεται πανελλαδικά η ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα – Ξεπέρασαν τις 30.000 οι εγγραφές
Πώς στήνεται η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη με «ψηφιακά γραφεία παντού» και περιοδείες
Οργανώνεται πανελλαδικά η ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα – Ξεπέρασαν τις 30.000 οι εγγραφές