Γαβριέλλα Παπαδάκη
Το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε η Γαβριέλλα Παπαδάκη μαζί με τον παρτενέρ της

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα Γαβριέλλα Παπαδάκη κατέκτησε μαζί με τον παρτενέρ της το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Παπαδάκη ήταν το μεγάλο φαβορί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βαθμολογήθηκε συνολικά με 226,98 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Μάλιστα, η 26χρονη αθλήτρια με το σύντροφο και παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν, είχε αναδειχθεί δεύτερη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια (2015, 2016, 2018, 2019) και πέντε συνεχόμενες φορές Ευρωπαία πρωταθλήτρια (2015–2019), μεταξύ των σπουδαίων επιτευγμάτων στην καριέρα της.

Ο πατέρας της είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη. Μετακόμισε από τη Γαλλία στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά, στις 14 Ιουλίου 2014.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυπρος
Εκτακτο - Κύπρος: Αυξημένη στρατιωτική κινητικότητα και πληροφορίες για νέες αναχαιτίσεις drone - Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η Πολιτική Άμυνα Κύπρου
Κύπρος - ανησυχία: Πληροφορίες για αναχαιτίσεις ιπτάμενων αντικειμένων
Εκτακτο - Κύπρος: Αυξημένη στρατιωτική κινητικότητα και πληροφορίες για νέες αναχαιτίσεις drone - Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η Πολιτική Άμυνα Κύπρου
patron.gif
Βιωματικό Εργαστήριο: «Έμφυλη διακριτική μεταχείριση και παρενόχληση: Διασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση σε ένα συμπεριληπτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον»

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «ΥΕ1: Δράσεις ενδυνάμωσης και προώθησης της ισότητας στα...

Βιωματικό Εργαστήριο: «Έμφυλη διακριτική μεταχείριση και παρενόχληση: Διασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση σε ένα συμπεριληπτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον»