lignadis
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | INTIME
Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη πρόκειται να καταθέσουν πάνω από 20 μάρτυρες κατηγορίας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται σήμερα, ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να μεταχθεί νωρίς το πρωί από τις φυλακές για να παρασταθεί στη δίκη, εφόσον αυτή ξεκινήσει, διότι ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας δήλωσε δημόσια πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή ή και αναβολή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Το αίτημα, που εφόσον διατυπωθεί, παραμένει ζητούμενο αν θα ικανοποιηθεί από το δικαστήριο, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται ύστερα από ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στα social media στις 2 Φεβρουαρίου, στην οποία ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, γεγονός που διαψεύστηκε από το υπουργείο.

Έπειτα ένας 41χρονος σήμερα άνδρας, κατέθετε την πρώτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλοντάς τον για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 15 ετών. Παρότι τα αδικήματα τα οποία κατήγγειλε ο 41χρονος–ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τους μάρτυρες στην επικείμενη δίκη - είχαν υποπέσει σε παραγραφή, εντούτοις οι μάρτυρες που πρότεινε να εξεταστούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο μηνυτής, είχε υποδείξει στις εισαγγελικές αρχές ως μάρτυρα ένα νεαρό άνδρα με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον οποίο γνώρισε, όπως είχε αναφέρει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δεύτερη καταγγελία προέρχεται από έναν άνδρα με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον οποίο  είχε υποδείξει στις εισαγγελικές αρχές ως μάρτυρα ο 41χρονος. Ο συγκεκριμένος νεαρός καταθέτοντας στην εισαγγελία υποστήριξε πως είχε βιασθεί από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 του έτη.

Η τρίτη καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προέρχεται από έναν ενήλικα άνδρα ηλικίας σήμερα 46 ετών, ο οποίος κατέθεσε στις δικαστικές αρχές πως ο σκηνοθέτης αφού τον νάρκωσε μέσα στο διαμέρισμα του, τον βίασε κάνοντας χρήση ερωτικού βοηθήματος.

Σχετικά με την τέταρτη υπόθεση βιασμού ανηλίκου, για την πράξη αυτή το βούλευμα αναφέρει για τον κατηγορούμενο πως «σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή, την 15.03.2015, την ώρα που ο φιλοξενούμενος στο διαμέρισμά του (…) ουκρανικής καταγωγής, γεννηθείς την 02.06.1997, βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο με ένα φίλο του, εισήλθε αιφνίδια στον χώρο, όντας γυμνός από τη μέση και κάτω». Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αφού ακινητοποίησε τον ανήλικο προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»
Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο - «Μάλλον κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου, αυτή η συμπεριφορά είναι...
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»