Συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκινητο που οδηγούσε ο 23χρονος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου 'Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

«Είδα σφοδρότητα. Αμέσως κατάλαβα ότι η κατάσταση θα εκτραπεί»

«Έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα, γνωρίζοντας πως είμαι μέρος αυτού που έχει συμβεί» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο 21χρονος κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του.

«Είδα σφοδρότητα, χτυπήματα και ροπαλιες, με ιδιαίτερη ένταση. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα, και μπήκα αμέσως ξανά στο αυτοκίνητο».

Σχετικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Citroen, φέρεται να είπε κατά την διάρκεια της τετραωρης απολογίας του, πως βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και συνεπλάκη με τον έναν εκ των τραυματιών, αλλά όχι με τον Άλκη.

«Ήμουν εκεί και συνεπλάκη με τον έναν εκ των παιδιών, αυτών που είχε στο χέρι του κράνος, και όχι με τον θανόντα. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με μαχαίρι δύο φορές στο πόδι» φέρεται να είπε σύμφωνα με ρεπορτάζ του thepressproject

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης, όλοι έχουν συλληφθεί.

Η ανακρίτρια ζητά DNA τεστ από όλους τους εμπλεκόμενους

Να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, διέταξε η 7η ανακρίτρια με διάταξη που εξέδωσε, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμετοχής του κάθε δράστη στο έγκλημα. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, μέσω της διάταξης ζητείται να γίνει έλεγχος, ώστε να συγκριθεί το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα και να γίνει η ταυτοποίηση των ατόμων που χρησιμοποίησαν μαχαίρια.

Συγκεκριμένα, το DNA αναμένεται να συγκριθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.

Με αυτό τον τρόπο οι ανακριτικές αρχές θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΩΤΟ- ΠΡΑΓΑ
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης στην Πράγα
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης στην Πράγα
teachers
Καταγγελία ΕΛΜΕ για Διευθύντρια: "Κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο και φώναξε την αστυνομία"
"Είναι νόμιμη η κατάργηση του Συλλόγου Διδασκόντων και οι εντολές – διαταγές να δίνονται μέσω e-mail; Είναι νόμιμο να παρεμβαίνει η διευθύντρια...
Καταγγελία ΕΛΜΕ για Διευθύντρια: "Κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο και φώναξε την αστυνομία"