Δολοφονία 19χρονου: «Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά της Χαριλάου» λένε οι συλληφθέντες
«Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου. Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», λένε οι συλληφθέντες

Περιγραφή για το πως οργανώθηκε η φονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη έδωσαν οι οκτώ συλληφθέντες, ενώ φέρονται να λένε πως η επίθεση ήταν ιδέα του 23χρονου που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η επίθεση. «Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου» που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», είπαν στους αστυνομικούς και έκαναν βόλτες στα στενά.

Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση φωτογραφίας με μαχαίρι

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία που έκανε νωρίτερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, για φωτογραφία που φέρεται να αναρτήθηκε μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα και απεικονίζει ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ξύλινη επιφάνεια.

Με βάση την καταγγελία, που έκανε ο ποινικολόγος σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό των γονιών του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί πότε κι από ποιον έγινε η ανάρτηση, κι αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υποκίνησης τέλεσης αδικημάτων βίας, στο πλαίσιο του Αθλητικού Νόμου.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο καταζητούμενο

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Arxaia-Athina
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Αν ρίξουμε μία ματιά στους δικανικούς λόγους της εποχής, αυτοί είναι γεμάτοι από δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και ένα σωρό άλλα εγκλήματα και απατεωνιές
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!