Thumbnail
Οι αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εκφράζουν μία σειρά Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας και καταγγέλλουν με αποφάσεις τους τις απολύσεις και το "ξεσπίτωμα των εργαζομένων".

Συγκεκριμένα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, ΤΕΑΠΗ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής και Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην απόφαση τους αναφέρουν:

  «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!! ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους σε ιδιώτες επιχειρηματίες!! Μάλιστα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους που διαμένουν στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, ότι μαζί με τις δουλειές τους, πρέπει να αφήσουν και τα σπίτια τους, πετώντας τους ουσιαστικά στο δρόμο! Τάζουν ταυτόχρονα λίγα ψίχουλα για αποζημιώσεις, κοινωφελή προγράμματα εργασίας, ακόμη και για εργαζόμενους άνω των 60 χρόνων που δουλεύουν μια ζωή στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ! 

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη διαχρονική απαξίωση, εγκατάλειψη και υπερχρέωση της ΛΑΡΚΟ, παρά τη στρατηγική σημασία της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι τεράστιες.

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, μαζί με δεκάδες άλλους Συλλόγους και εργατικά σωματεία, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους, για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία.

Στηρίζουμε κάθε αγωνιστική απόφαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!