attiki odos kakokairia
Stringer / SOOC
Άφησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Αττικής Οδού χωρίς καύσιμα ενώ η κακοκαιρία «Ελπίδα» σφυροκοπούσε το Λεκανοπέδιο - Τελικά έφεραν εκχιονιστικά με σημαντική καθυστέρηση από τη Μαλακάσα

Κι όμως συνέβη και αυτό! Άφησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Αττικής Οδού χωρίς καύσιμα, ενώ η κακοκαιρία «Ελπίδα» σφυροκοπούσε το Λεκανοπέδιο, οδηγώντας στις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες.

Την ώρα που πολίτες προσπαθούν ακόμη να ξεθάψουν τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι, ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμη και στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου και διάφορες φωνές ρίχνουν την... (ατομική) ευθύνη στους... πολίτες, το Mega αποκαλύπτει ότι καθοριστικό ζήτημα για την ταλαιπωρία του κόσμου είναι όσα διαδραματίστηκαν τις πρώτες ώρες του εγκλωβισμού των οχημάτων, όταν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας ζήτησαν να κινητοποιηθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Αττικής Οδού.

Μάλιστα, η «Αττική Οδός» είχε ενημερώσει την πολιτική Προστασία ότι διαθέτει σε έξι κρίσιμα σημεία του δικτύου της 19 εκχιονιστικά μηχανήματα.

Το πιο κρίσιμο σημείο όπως φάνηκε ήταν αυτό στον σταθμό της Κατεχάκη, δηλαδή την δυτική περιφερειακή. Όταν ζητήθηκε να διατεθούν τρία εκχιονιστικά από αυτό το σημείο, αντιλήφθηκαν ότι …. δεν είχαν καύσιμα.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, αυτός ήταν και ένας από τους σοβαρούς λόγους που οδήγησε στην τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών και συντέλεσε στο να δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο.

Τότε οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως τα τρία εκχιονιστικά της Αττικής Οδού δεν είχαν καύσιμα και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθούν καύσιμα προκειμένου να λειτουργήσουν, αλλά διαπίστωσαν πως πλέον ήταν πολύ αργά και τα εκχιονιστικά δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από τη θέση τους.

Η Πολιτική Προστασία έφερε τελικά άλλα τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα με σημαντική καθυστέρηση από τον σταθμό της Μαλακάσας.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη στην Αττική Οδό

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη στην Αττική Οδό απ' όπου σήμερα κατάφεραν να μαζέψουν τα αυτοκίνητά τους.

Ο 75χρονος Στάθης Αρμάος μπήκε στην Αττική Οδό μαζί με τη σύζυγό του στις 11 το πρωί της Δευτέρας, θεωρώντας ότι θα χρησιμοποιούσε τον καλύτερο και ασφαλέστερο δρόμο της Αττικής για να επιστρέψει στο σπίτι του εν μέσω χιονοθύελλας .Η πραγματικότητα απέδειξε ότι εκείνος και άλλοι 3.500 οδηγοί που εγκλωβίστηκαν επέλεξαν τελικά τον πιο επικίνδυνο δρόμο.

«Κανένας δεν μας έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό. Βγήκα έξω στο χιόνι, γιατί έπρεπε να πάρει η γυναίκα μου ένα χάπι. Το υγροποίησε στο στόμα της. Αυτό το κράτος είναι αίσχος, στην Ελλάδα του 2022!», είπε και πρόσθεσε ότι τον βοήθησαν μία παρέα νεαρών από τη Γλυφάδα.

Ο Γιώργος Κορές έμεινε αβοήθητος 16 ώρες μέσα στο ταξί που οδηγούσε. Τυλίχθηκε με στρατιωτική κουβέρτα για να ζεσταθεί μέσα στο ταξί που οδηγούσε. Με το κινητό του κατέγραψε τις προσπάθειες του στρατιού να απομακρύνουν εγκλωβισμένους ανθρώπους. Η πρώτη βοήθεια και γι’ αυτόν από μια παρέα παιδιών από τα Βριλήσσια.

Εγκλωβισμένος για 24 ώρες έμεινε στην Αττική Οδό και ο 49χρονος Γιάννης, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς να έχει μαζί του την φαρμακευτική του αγωγή.

Οργή και αγανάκτηση

Όσοι πήγαν σήμερα στην Αττική Οδό σήμερα, τέσσερα 24ωρα μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν εγκλωβισμένοι στα χιόνια της Αττικής Οδού, έχουν τα ίδια συναισθήματα. Οργή, αγανάκτηση και ένα τεράστιο γιατίο.

Τα οχήματα που έμειναν ακινητοποιημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Σήμερα το πρωί δεκάδες οδηγοί φτάνουν εδώ για να τα παραλάβουν.

Χάος και σήμερα στη Μεσογείων

Σε ένα απέραντο χάος… και ένα απέραντο πάρκινγκ εγκλωβισμένων από χιόνι αυτοκίνητα και σήμερα η λεωφόρος Μεσογείων.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων κάνουν ασκήσεις θάρρους και υπομονής, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οδηγοί παλεύουν μόνοι τους για 4η ημέρα να ξεχιονίσουν τα αυτοκίνητα τους. Τα γκρέιντερ απομακρύνουν τα βουνά από χιόνι από τη λεωφόρο Μεσογείων.

Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, είναι καλυμμένα από πάγο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα