pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
κακοκαιρία
Τι θα λειτουργήσει και τι όχι στις περιοχές που έχει κηρυχθεί γενική αργία

Η χώρα όλη, σήμερα Τρίτη, είναι στο ψυγείο με τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας να είναι σε γενική αργία.

Στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τη γενική αργία (ΦΕΚ 187/24-1-2021 "Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας την 25η Ιανουαρίου 2022") από το δημόσιο τομέα θα λειτουργούν μόνο:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δομές υγείας,

(δ) τα μέσα μαζικής μεταφοράς και

(ε) άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ιδιωτικός Τομέας

Σήμερα Τρίτη θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων από τις 10.00 μέχρι τις 18.00. Θα λειτουργούν επίσης τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τα ΜΜΜ

 

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου η Αθήνα τουλάχιστον σε πρώτη φάση και για τα πρωινά δρομολόγια. 

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Τι ισχύει για τα μέσα σταθερής τροχιάς

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕΤΡΟ: Η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Αττική και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

ΓΡΑΜΜΕΣ 2 & 3 ΜΕΤΡΟ: Οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά και στις 2 γραμμές από την έναρξη της λειτουργίας. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα Τρίτη

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε για την Τρίτη ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Παράλληλα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πλήρως εξοπλισμένα για να αντεπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και ήδη έχουν προχωρήσει σε διακομιδές όπου απαιτείται. Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν την Τρίτη είναι τα εξής:

08.00 με 14.30

–Κωνσταντοπούλειο

–Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

–417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

–ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενης ημέρας)

–Αλεξάνδρα

–Λαϊκό

–ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης ημέρας)

–Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

tsanta
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23
Σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας, ζητώντας την κατάργηση του προσοντολογίου, καλούν αναπληρωτές ΠΕ23 - Δημοσίευση επιστολής...
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23