attiki odos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Τι αναφέρει η εταιρία διαχείρισης για το κυκλοφοριακό χάος που έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Δευτέρας στην Αττική Οδό

Ανακοίνωση για το κυκλοφοριακό χάος που έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Δευτέρας στην Αττική Οδό εξέδωσε η εταιρία που διαχιερίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ενώ η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει το Λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΕ, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας και προσθέτουν ότι έπειτα από προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας η κυκλοφορία επανέρχεται.

Πάντως, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, περιφερειακής Υμηττού και περιφερειακής Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική Οδό επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος από το πρωί ειδικά στο κομμάτι από Παιανία έως Μεταμόρφωση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης και στις εισόδους στο κομμάτι αυτό.

Η Τροχαία έχει ξεκινήσει ήδη αντιδρομήσεις στις εισόδους για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση από την «Αττική Οδό»:

«Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

Χάος στους δρόμους της Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε χάος και ουρές χιλιομέτρων στην Αττική, παραλύοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες, κυρίως στα ανατολικά του Λεκανοπεδίου, παρά τις εξαγγελίες περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.

Λίγο μετά το μεσημέρι έκλεισε και η λεωφόρος Κατεχάκη προς Καρέα, από το ύψος της Πίνδου μέχρι την Ηλιούπολη, καθώς το ύψος του χιονιού συνεχώς ανεβαίνει παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εκχιονιστικών.

Λόγω πυκνής χιονόπτωσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Την ίδια ώρα, αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έχει «ντύσει» με πυκνό χιόνι τους δρόμους της Αττικής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ κανονικά μέχρι στιγμής διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό.

Επιπλέον, αναστέλλονται σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστικού στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα