Υπόθεση βιασμού 12χρονης από ιερέα
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Βιασμός ανήλικης στα Κάτω Πατήσια: «Μου πρόσφερε χρήματα για μία ώρα μαζί του» καταγγέλλει κοπέλα - «Τον είδα να βγαίνει 11.30 το βράδυ από το γραφείο του με ένα κοριτσάκι»

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για την υπόθεση βιασμού μιας 12χρονης από τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια.

Ο 37χρονος ασελγούσε στο ανήλικο κορίτσι μέσα στην εκκλησία στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του και στο αυτοκίνητο.

Η ανήλικη φέρεται να εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι ο 37χρονος ιερέας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες, τη βίαζε από τα μέσα του 2019 έως και τις αρχές του 2020, μετά από κάθε εξομολόγηση. Επίσης, της είχε στείλει και φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα USB, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι μπορεί έχει προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες και σε άλλα ανήλικα κορίτσια. 

Οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν έφοδο στο σπίτι του ιερέα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κι αφού έψαξαν όλους τους χώρους στη συνέχεια κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Μάλιστα κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν βρήκαν να έχει στείλει στην ανήλικη μέσω Messenger φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα. 

Σε αργία τέθηκε ο ιερέας

Σε αργία τέθηκε ο ιερέας, ο οποίος βίαζε ανήλικη καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του είναι συγκλονιστικά.

Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

«Μου πρόσφερε χρήματα για μία ώρα μαζί του» καταγγέλλει κοπέλα

Κοπέλα καταγγέλλει πως της έκανε προσωπικές ερωτήσεις αλλά και της πρότεινε 50 ευρώ για «μία ώρα από τη ζωή της».

Όλα ξεκίνησαν όταν, όπως καταγγέλλει πήγε μαζί με φίλο της να ζωγραφίσουν ένα τοίχο του ναού. Όταν πήγε μέσα ο ιερέας της είπε «αυτά τα λεφτά είναι για σένα και τον φίλο σου αλλά εάν θέλεις να μου διαθέσεις μία ώρα από τη ζωή σου θα πάρεις και αυτά», βγάζοντας από το πορτοφόλι του άλλα 50 ευρώ.

Συγκεριμένα, η κοπέλα τόνισε πως «με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα από το κατηχητικό γιατί ήθελε ο παπάς να του κάνουμε ένα γκράφιτι στο Περιστέρι. Είχα πάει με το φίλο μου να του κάνουμε το γκράφιτι. Πήγα να πληρωθώ στο γραφείο του. Ήμουν μόνη μου, το γραφείο ήταν δίπλα από το ναό. Μου έκανε πολύ προσωπικές ερωτήσεις, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Αν έχω σχέση, αν έχω άτομα που εμπιστεύομαι και αν τους τα λέω όλα.

Ήμουν 18 χρονών. Μετά μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το ποσό, αλλά θα μου έδινε και ένα προσωπικό ποσό, με κάποιο αντάλλαγμα «μια ώρα από τη ζωή μου».

Δεν είχα καταλάβει τι εννοούσε.

Ήθελε να βρισκόμαστε, να πηγαίνουμε με το αμάξι σε ένα κτίριο που έχει πάρει για το κατηχητικό, να πάμε εκεί μόνοι μας, οι δυο μας και ότι ο σκοπός του είναι να περάσουμε καλά. Δεν ήξερα τι να πω, περίμενα να τελειώσει αυτό που έλεγε.

Μου έλεγε ότι θα δίνουμε ένα σημείο συνάντησης, θα πηγαίναμε εκεί. Πήρα το 20άρικο για το γκράφιτι και έφυγα. Το πενηντάρικο του το έσπρωξα και του είπα ότι δεν είχα ανάγκη τα χρήματά του. Του έκανα ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Αργότερα μου έστειλε προσωπικό μήνυμα στο κινητό και μου έλεγε «Καλησπέρα, συγγνώμη που ενοχλώ, κάνε με add στο facebook».

Μετά από δύο τρεις ημέρες με έπαιρνε τηλέφωνα, επέμενε. Όταν το σήκωσα δεν είχε κάτι να πει. Του είπα να μην με ξαναενοχλήσει. Δεν με ξαναπήρε αλλά τύχαινε να τον βλέπω και μόνο του και με την οικογένειά του. Κάθε φορά που περνούσα από μπροστά του, δεν δίσταζε να με κοιτάξει ακόμα και μπροστά στη γυναίκα του από πάνω ως κάτω. Μου είπαν ότι έπρεπε να το καταγγείλω την ώρα που έγινε. Αλλά επειδή ήμουν ενήλικη δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είχα πάρει σε αστυνομικά τμήματα. Ήξερα ότι υπήρχαν μικρές κοπέλες που πήγαιναν στο κατηχητικό και τις είχε προσεγγίσει. Δεν με πίστευαν, δεν μπορούσα να βγάλω άκρη.

Έμαθα ότι κατήγγειλε το βιασμό ένα κορίτσι, είναι πολύ σοκαριστικό».

«Τον είδα να βγαίνει 11.30 το βράδυ από το γραφείο του με ένα κοριτσάκι»

«Εγώ τον είδα με τα μάτια μου 11.30 ωρα το βράδυ να βγαίνει από το γραφέιο του με ένα κοριτσάκι, τότε μου έκανε τρομερή εντύπωση, τι κάνει με ένα κοριτσάκι 11.30 ώρα το βράδυ, ο συγκεκριμένος πάτερ που πιάσανε τώρα. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει μέσα του μια συνείδηση λέει δεν είναι λογικό να βγαίνεις με ένα κοριτσάκι 11.30 ώρα από το γραφείο σου» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο newsbeast.gr.

«Αυτό έγινε το τελευταίο 6μηνο, είχα μιλήσει με φίλους μου και άλλους που έχουν γνωστούς στην αστυνομία, ένιωθα ότι πρέπει να κάνω κάτι να βοηθήσω, προσπάθησα και ο ίδιος να πάρω το χαμόγελο του παιδιού να κάνω την καταγγελία αλλά μου ζήτησαν αποδείξεις που να αποδεικνύον κάτι 100%, εγώ δεν τις είχα αυτές. Επιτέλους θα ψάξουν την εκκλησία αυτή που χρόνια τώρα το προσπαθούμε να γίνει αυτό» σημειώνει.

Σε ερώτηση αν στο περιστατικό που περιγράφει το κοριτσάκι είχε κάποιον γονιό μαζί του, απάντησε ότι «είχε τη μητέρα της απ’ έξω». «Δεν είμαι ο μόνος που έχω δει τον συγκεκριμένο να βγαίνει με παιδάκια από την εκκλησία. Είναι κύκλωμα είμαι σίγουρος, που κάνουν αίσχη» πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»