Κόκκινος συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για Αττική, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Εύβοια και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Διομήδης με χιόνια και τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα μας τις επόμενες 24 έως 48 ώρες, καθώς έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας Διομήδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένεται να υπάρξουν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Στην έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας η Αττική, Φθιώτιδα, Θεσσαλία,  Εύβοια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο, εκδίδοντας σχετικές οδηγίες για τους πολίτες, ενώ ήδη τα μηνύματα 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ενταθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Σε ετοιμότητα τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τα μηχανήματα έργου τοποθετημένα σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας για την άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Από την Τετάρτη (12-01-2022) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη (11-01-2022) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12-01-2022) και την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Γ. Σήμερα Τρίτη (11-01-2022) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12-01-2022).

Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα