Κοινωνία 0

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Όμικρον μπορεί να συνιστά μεγαλύτερη απειλή από τη Δέλτα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνη

Σύμφωνα με την Κάθριν Σμόλγουντ, υπεύθυνη έκτακτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «η Όμικρον μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη απειλή από τη Δέλτα».

Κι αυτό καθώς «όσο περισσότερο εξαπλώνεται η Όμικρον, τόσο περισσότερο μεταδίδεται και όσο περισσότερο αναπαράγεται, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να παραχθεί μια νέα παραλλαγή» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα η Όμικρον είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο (...) Ίσως λίγο λιγότερο από τη Δέλτα, αλλά ποιος μπορεί να πει τί μπορεί να προκαλέσει η επόμενη παραλλαγή;».

Η Ευρώπη έχει καταγράψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κρούσματα της Covid από την αρχή της πανδημίας, και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του 2021, κάτι που «επισκιάζει σχεδόν όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα», πρόσθεσε η Σμόλγουντ. «Είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη φάση, τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται ιδιαίτερα στη δυτική Ευρώπη και η πραγματική επίπτωση αυτού δεν είναι ακόμη σαφής», δήλωσε.

Παρότι «σε ατομικό επίπεδο, ο κίνδυνος νοσηλείας στο νοσοκομείο είναι πιθανόν μικρότερος» με την παραλλαγή Όμικρον απ΄ό,τι με την Δέλτα, συνολικά, η Όμικρον μπορεί να συνιστά πολύ μεγαλύτερη απειλή λόγω του αριθμού κρουσμάτων, πρόσθεσε. «Όταν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται τόσο πολύ, είναι πιθανόν ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες να βρεθεί στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει», σημείωσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερα από 200.000 νέα ημερήσια κρούσματα, απειλείται με νοσοκομειακή κρίση λόγω της έλλειψης προσωπικού που προκάλεσε το κύμα της Όμικρον. Η γειτονική Γαλλία κατέγραψε περίπου 270.000 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Η Σμόλγουντ επισήμανε ότι περιμένει παρόμοια σενάρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: «Ακόμη και σε μεγάλα και εξελιγμένα συστήματα υγείας υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις αυτή τη στιγμή, και είναι πιθανό αυτό να επαναληφθεί στην περιοχή δεδομένου ότι η Όμικρον θα προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία