«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Όμικρον μπορεί να συνιστά μεγαλύτερη απειλή από τη Δέλτα
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνη

Σύμφωνα με την Κάθριν Σμόλγουντ, υπεύθυνη έκτακτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «η Όμικρον μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη απειλή από τη Δέλτα».

Κι αυτό καθώς «όσο περισσότερο εξαπλώνεται η Όμικρον, τόσο περισσότερο μεταδίδεται και όσο περισσότερο αναπαράγεται, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να παραχθεί μια νέα παραλλαγή» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα η Όμικρον είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο (...) Ίσως λίγο λιγότερο από τη Δέλτα, αλλά ποιος μπορεί να πει τί μπορεί να προκαλέσει η επόμενη παραλλαγή;».

Η Ευρώπη έχει καταγράψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κρούσματα της Covid από την αρχή της πανδημίας, και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του 2021, κάτι που «επισκιάζει σχεδόν όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα», πρόσθεσε η Σμόλγουντ. «Είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη φάση, τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται ιδιαίτερα στη δυτική Ευρώπη και η πραγματική επίπτωση αυτού δεν είναι ακόμη σαφής», δήλωσε.

Παρότι «σε ατομικό επίπεδο, ο κίνδυνος νοσηλείας στο νοσοκομείο είναι πιθανόν μικρότερος» με την παραλλαγή Όμικρον απ΄ό,τι με την Δέλτα, συνολικά, η Όμικρον μπορεί να συνιστά πολύ μεγαλύτερη απειλή λόγω του αριθμού κρουσμάτων, πρόσθεσε. «Όταν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται τόσο πολύ, είναι πιθανόν ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες να βρεθεί στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει», σημείωσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερα από 200.000 νέα ημερήσια κρούσματα, απειλείται με νοσοκομειακή κρίση λόγω της έλλειψης προσωπικού που προκάλεσε το κύμα της Όμικρον. Η γειτονική Γαλλία κατέγραψε περίπου 270.000 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Η Σμόλγουντ επισήμανε ότι περιμένει παρόμοια σενάρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: «Ακόμη και σε μεγάλα και εξελιγμένα συστήματα υγείας υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις αυτή τη στιγμή, και είναι πιθανό αυτό να επαναληφθεί στην περιοχή δεδομένου ότι η Όμικρον θα προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών