goneas kinito mwro
Τι αλλάζει και για ποιους συνδρομητές - Για ποιους καταργείται το τέλος κινητής τηλεφωνίας

Φθηνότερη για όλους είναι η κινητή τηλεφωνία από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς τέθηκε σε ισχύ το νέο ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ύψους 10%. 

Επί της ουσίας για τους νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών το τέλος κινητής τηλεφωνίας καταργείται, ενώ για τους υπόλοιπους συνδρομητές υπάρχει μείωση. 

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 στη ΔΕΘ, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και περιλαμβάνεται στο «χάρτη» των φοροελαφρύνσεων αφορούσε τις τηλεπικοινωνίας και το τέλος κινητής τηλεφωνίας.

Στο προηγούμενο καθεστώς τα τέλη κινητής τηλεφωνίας κυμαίνονταν από 12% έως 20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού. 

Έτσι, το όφελος του μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.

Για ποιους ισχύουν

Τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας αφορούν κάθε σύνδεση κινητού, είτε για συμβόλαιο είτε για καρτοκινητό, η οποία ανήκει σε φυσικό πρόσωπο και δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον κάτοχο. 

Για τους νέους ηλικίας 15-29 ετών, ισχύει η πλήρης κατάργηση των τελών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας. 

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr η πλατφόρμα στην οποία οι νέοι της ως άνω ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους και να απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

«Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της – παρά τις πολλαπλές, εξωγενείς κρίσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μας – υλοποιεί για τρίτη διαδοχική χρονιά πολιτικές ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα φορολογικά βάρη, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη βελτίωση των προοπτικών όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ποιο το όφελος των συνδρομητών 

  • Προς όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, κυμαίνεται από 2 - 10% σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό.
  • Το όφελος αυξάνει όσο μεγαλώνει και το ποσό του λογαριασμού. Συγκεκριμένα, για λογαριασμούς έως 50 ευρώ μέχρι σήμερα επιβαλλόταν τέλος 12%.
  •  Για τους λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ, μέχρι σήμερα, το τέλος κινητής ήταν 15%. Πλέον πάει στο 10% (όφελος 5%). Ομοίως, το όφελος είναι 8% και 10% για λογαριασμούς από 100 έως 150 ευρώ και από 150 και άνω, αντιστοίχως.
  • Στους λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ, ο συνδρομητής θα δει όφελος περί των 10 ευρώ, ενώ για λογαριασμούς κινητής έως 50 ευρώ το όφελος υπολογίζεται στα 2 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έκπτωση του 10% αφορά και τα νομικά πρόσωπα, όχι μόνο τους ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση