skourletis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
«Το μοριακό τεστ θα έπρεπε να είναι συνταγογραφημένο… Αλλιώς κάνουμε πλάτες σε αυτούς που κερδοσκοπούν αυτές τις μέρες και οδηγούν σε αιμορραγία τα νοικοκυριά» 

Την ανάγκη διευκόλυνσης της διεξαγωγής των απαραίτητων μοριακών τεστ covid από τα νοικοκυριά, μέσω της συνταγογράφησής τους, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Action24.

Για τη διαχείριση της πανδημίας:

Βρίσκω εξοργιστική τη συζήτηση για το ύψος των τιμών των μοριακών τεστ, έχοντας ακούσει ότι στην Κύπρο κινούνται στα 25 ευρώ… Το μοριακό τεστ θα έπρεπε να είναι συνταγογραφημένο… Αλλιώς κάνουμε πλάτες σε αυτούς που κερδοσκοπούν αυτές τις μέρες και οδηγούν σε «αιμορραγία» τα νοικοκυριά. 

Το γεγονός ότι περί τα 100 στελέχη του «Ευαγγελισμού» είναι αδρανοποιημένα, σημαίνει ότι μεγαλύτερο νοσοκομείο στα Βαλκάνια έχει σχεδόν καταρρεύσει. 

Το πρώτο που πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι αυτό το ανόητο πρωτόκολλο του 50%+1, το οποίο δεν έχει καμία έννοια με βάση τη μεταδοτικότητα της «όμικρον».

Η υπόθεση του testing και της ιχνηλάτησης στα σχολεία δεν μπορεί να είναι ευθύνη των οικογενειών. Έπρεπε κλιμάκια του ΕΟΔΥ να περιοδεύουν κάθε εβδομάδα σε ένα με δύο σχολεία στους δήμους όλης της χώρας. 

Χρειάζεται επανεκκίνηση της προσπάθειας για τον εμβολιασμό. Χαίρομαι που, έστω καθυστερημένα, μετά από ενάμιση χρόνο, σχεδόν δύο, είδαμε καινούργια τηλεοπτικά σποτ, που μιλούν επιστήμονες σε σχέση με την ανάγκη του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση περισσότερο νοιάστηκε για την επικοινωνία, παρά για να καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο με προτεραιότητες και με βάση τα μεταβαλλόμενα στοιχεία. Δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο και επειδή είναι βαθιά ιδεοληπτική και δογματική. Αυτό μας στοίχισε. Ξέρετε πόσο; 38,5% παραπάνω απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όπως λένε ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας.

Αυτή την πρωτιά που έχει σήμερα η χώρα μας εντός της ΕΕ, σε θανάτους ανά εκατομμύριο, θα μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει. 

Για την ακρίβεια και όσα πρέπει να γίνουν άμεσα και δεν κάνει η κυβέρνηση:

Έχει στηθεί ένα παγκόσμιο κερδοσκοπικό παιχνίδι που αφορά τις τιμολογήσεις και τις κοστολογήσεις. Σχετίζεται με την επίπτωση της πανδημίας στην παραγωγή και την κατανάλωση όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Η Ευρώπη έχει κάνει ένα λάθος που οφείλεται σε ιδεοληπτική προσέγγιση, σε σχέση με το πώς διαμορφώνεται η τιμή στη χονδρική αγορά ενέργειας.
Δεν μπορεί την ενέργεια να την αντιμετωπίζεις όπως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δεν είναι μια μετοχή. Είναι η βάση για την παραγωγή και όταν αυτή αυξάνεται, τότε ενσωματώνεται το κόστος στα προϊόντα.

Στην Ελλάδα αυτό το πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά, γιατί δεν κάνουμε αυτό που είπε πριν από λίγο ο κ. Κακλαμάνης, παρέμβαση στο σκέλος των ειδικών φόρων κατανάλωσης για να συγκρατήσει την εκτίναξη των ενεργειακών τιμών. 

Την ακρίβεια την αντιμετωπίζεις με προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, την αντιμετωπίζεις, όμως και ενισχύοντας τους μισθούς, τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη.

Καθίσταται επιβεβλημένη η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Είναι μονόδρομος. 
Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τώρα για την εστίαση είναι πολύ στοχευμένα σε μεγάλα μαγαζιά της νύχτας και όχι ευρέως στις επιχειρήσεις της γειτονιάς.

Για την ανάγκη της διεξαγωγής εκλογών:

Αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της και πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σας θυμίζω ότι εκλογές έχουν γίνει στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, εν μέσω πανδημίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidimia_ilaras_ipa_2542019.jpg
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
«Ένα μολυσμένο άτομο με ιλαρά μολύνει 12-18 άτομα που είναι ανεμβολίαστα», λένε οι ειδικοί
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
ΔΙΕΚ
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά
Αν το έργο ενός εκπαιδευτή αξιολογηθεί ως «ακατάλληλο» τίθεται εκτός του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για το επόμενο ένα έτος
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά