gogos
Ταχύτατη η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον - Θα νοσήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι προειδοποιεί ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Για την ταχύτατη η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και στην Ελλάδα μίλησαν ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως ακόμη βρισκόμαστε στη συλλογή δεδομένων για τη μετάλλαξη, ενώ από τα μέχρι στιγμής τα στοιχεία από Βρετανία δείχνουν ότι η νοσηλεία είναι μικρότερη και η προσβολή των πνευμόνων είναι μικρότερη.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον και γι’ αυτό αν έχουμε κάποια συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει ταχύτατη μετάδοση επανέλαβε ο κ. Γώγος, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ξεπεράσουν ακόμη και τις 100.000 την ημέρα, εκτιμώντας ωστόσο ότι σε ένα-δύο μήνες θα υπάρξει αποκλιμάκωση του κύματος αυτού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα