Νέα μέτρα - Έλεγχοι στα καταστήματα
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι 17 Ιανουαρίου για την καταπολέμηση της μετάλλαξης Όμικρον

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6:00 το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για τα νέα μέτρα, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας, Επικρατείας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος στο Φόρουμ των Δελφών
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
3 εκατομμύρια πολίτες εχουν ήδη συμμετοχή στο προγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και συνολικά 6 εκατομ. σε όλα τα προγράμματα
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
Ελευθερία Γιακουμάκη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»
Γυναικοκτονία Ελευθερίας Γιακουμάκη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου» – Το γράμμα και οι προσπάθειες του 40χρονου να καλύψει τα...
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»