protoxronia athina
Nikos Libertas / SOOC
Σενάριο για μέτρα ενάντια στον κορονοϊό από την Πέμπτη, μετά την «ψυχρολουσία» των 21.657 κρουσμάτων - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλιώτικο ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά αφήνει ο Θάνος Πλεύρης

Όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος το σενάριο για μέτρα ενάντια στον κορονοϊό από την Πέμπτη, καθώς αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ Μητσοτάκη και Τσιόδρα, καθώς και έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να μη γίνει όπως αναμένεται.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα που εξετάζαμε εάν θα εφαρμοζόντουσαν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν εάν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα. Προχθές στη σύσκεψη που είχαμε, εκτιμήσαμε ότι βάσει των συνθηκών και των κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε στις 3 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι τώρα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που την περιμέναμε αλλά όχι τόσο άμεσα, θα γίνει μια σύσκεψη της επιτροπής αύριο ώστε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αν χρειαστεί να έρθουν σε νωρίτερη βάση», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν καινούργια μέτρα, με τη μόνη αλλαγή να επαφίεται στο πότε αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί θα εφαρμοστούν.

«Δε μιλάμε για νέα μέτρα αλλά για να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο στάδιο, ενδεχομένως και από την επόμενη ημέρα. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθουν νωρίτερα τα μέτρα θα υπάρξει προσαρμογή βάσει των ημερών. Σε περίπτωση που έρθουν νωρίτερα, θα υπάρξει προσαρμογή ώστε το ρεβεγιόν να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μη δημιούργει υπερμεταδοτικότητα όπως συμβαίνει στα κλαμπ, στην όρθια διασκέδαση».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού νωρίτερα, πριν την Πρωτοχρονιά, άφησε ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που σημειώθηκε «μαύρο» ιστορικό ρεκόρ με 21.657 ημερήσια κρούσματα. Παράλληλα έκανε λόγο για αναγκαία παρέμβαση λόγω της κατάστασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα