Κοινωνία 0

Κορονοϊός: Σενάριο για μέτρα από την Πέμπτη και αλλαγή στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

protoxronia athina
Nikos Libertas / SOOC
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σενάριο για μέτρα ενάντια στον κορονοϊό από την Πέμπτη, μετά την «ψυχρολουσία» των 21.657 κρουσμάτων - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλιώτικο ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά αφήνει ο Θάνος Πλεύρης

Όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος το σενάριο για μέτρα ενάντια στον κορονοϊό από την Πέμπτη, καθώς αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ Μητσοτάκη και Τσιόδρα, καθώς και έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να μη γίνει όπως αναμένεται.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα που εξετάζαμε εάν θα εφαρμοζόντουσαν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν εάν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα. Προχθές στη σύσκεψη που είχαμε, εκτιμήσαμε ότι βάσει των συνθηκών και των κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε στις 3 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι τώρα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που την περιμέναμε αλλά όχι τόσο άμεσα, θα γίνει μια σύσκεψη της επιτροπής αύριο ώστε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αν χρειαστεί να έρθουν σε νωρίτερη βάση», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν καινούργια μέτρα, με τη μόνη αλλαγή να επαφίεται στο πότε αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί θα εφαρμοστούν.

«Δε μιλάμε για νέα μέτρα αλλά για να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο στάδιο, ενδεχομένως και από την επόμενη ημέρα. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθουν νωρίτερα τα μέτρα θα υπάρξει προσαρμογή βάσει των ημερών. Σε περίπτωση που έρθουν νωρίτερα, θα υπάρξει προσαρμογή ώστε το ρεβεγιόν να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μη δημιούργει υπερμεταδοτικότητα όπως συμβαίνει στα κλαμπ, στην όρθια διασκέδαση».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού νωρίτερα, πριν την Πρωτοχρονιά, άφησε ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που σημειώθηκε «μαύρο» ιστορικό ρεκόρ με 21.657 ημερήσια κρούσματα. Παράλληλα έκανε λόγο για αναγκαία παρέμβαση λόγω της κατάστασης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία