«Δεν θα πάμε σε τηλεκπαίδευση, γιατί έχουμε εμβόλια και testing» επιβεβαίωσε ο Γ. Μαγιορκίνης

Ότι η δια ζώσης εκπαίδευση θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, επιβεβαίωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση είναι «σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή».

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία και να πάμε «σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευση», ωστόσο τόνισε πως υπό συζήτηση είναι το θέμα των σχολικών εκδρομών. 

«Δεν έχουμε λόγο να περάσουμε σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευσης, όπως η τηλεκπαίδευση. Έχουμε τα εμβόλια και το testing. Η τηλεκπαίδευση είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη, πως δεν γίνεται συζήτηση για αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν έως τώρα στα σχολεία.

«Θα φτάσουμε τα 10-12.000 κρούσματα»

Δραματική πρόβλεψη για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουμε στη χώρα τις επόμενες ημέρες από τη μετάλλαξη Όμικρον, έκανε ο καθηγητής καθώς είπε πως θα φτάσουμε έως και τα 12.000 κρούσματα. 

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση προ καταιγίδας. Η Όμικρον είναι εδώ, η διαφορά μας με το Λονδίνο που είδε τα κρούσματα πέντε φορές πάνω είναι ότι έχουμε καποια μέτρα. Όσο πιο μεγάλη είναι η προσήλωση τόσο καλύτερη η αντιμετώπιση», είπε χαρακτηρίζοντας «τρύπα» στα μέτρα το ποσοστό των ανεμβολίαστων που καταφέρνει να παρακάμψει με διάφορους τρόπους τους περιορισμούς. «Δεν είναι πάνω από ένα 10 με 15% στα μαγαζιά αλλά και αυτό μπορεί να μεταφέρει το ιό» είπε.

«Η Όμικρον όπου έχει πάει έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε 10-12.000 κρούσματα. Δεν ξέρουμε πότε αλλά θα συμβεί. Αυτό που μας απασχολεί είναι η πίεση στο ΕΣΥ γιατί το νέο στέλεχος έχει διαφορετικό προφίλ. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανοσίας πάνω από το 70%, ο κόσμος συνεργάζεται με τον εμβολιασμό και περιμένουμε να βοηθήσει και με τα self test» είπε καλώντας τους πολίτες στην περίπτωση που θέλουν να πάνε σε περισσότερες από δύο εκδηλώσεις να αγοράσουν κι άλλα τεστ από το φαρμακείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα