Μεγάλη επιτυχία είχε το χριστουγεννιάτικο παζαρι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκειά του διατέθηκαν εκατοντάδες αναμνηστικά προϊόντα του Πανεπιστημίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.
Από το παζάρι σύμφωνα με την ανακοίνωση Πανεπιστημιου, πέρασαν περισσότεροι από 1.500 πολίτες, ενώ το σύνολο των εισπράξεων ξεπέρασε το ποσό των 4.200 ευρώ. Μαζί με τα χρήματα που είχαν ήδη συγκεντρωθεί, το ποσό αυτό κατατέθηκε στον λογαριασμό που έχει ανοίξει η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Το συνολικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός οικίσκου φιλοξενίας για τις ανάγκες των πληγέντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Στον ίδιο χώρο η Λέσχη Ρομποτικής και το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ, έκαναν επίδειξη ενός πρότυπου ρομποτικού συστήματος στολίσματος χριστουγεννιάτικου δέντρου και τρισδιάστατη εκτύπωση στολιδιών που επέλεγαν οι επισκέπτες. Περισσότεροι από 100 μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα συστήματα αυτά και να ρωτήσουν φοιτητές και ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιηθηκαν δράσεις με μουσική.
Τα εγκαίνια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και του εκπρόσωπου της Περιφέρειας Κρήτης αντιπεριφερειάρχη Ζαχαρία Δοξαστάκη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου κατηγορείται για βιασμό συμμαθητριών του
Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ
ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες