Νέα μέτρα στη Βρετανία, κλειστά σχολεία στην Δανία, καθολικό lockdown στην Αυστρία

Επαναφορά της τηλεργασίας, χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους και είσοδο στα night club με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

«Καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον διαδίδεται πολύ γρηγορότερα από την προηγούμενη παραλλαγή, τη Δέλτα» αφού μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία 568 κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται ότι διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες και «αυτή η εκθετική αύξηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και, δυστυχώς, σε αύξηση των θανάτων», σημείωσε.

«Για αυτό η εφαρμογή του Σχεδίου Β» στην Αγγλία είναι «η λογική επιλογή» ώστε να δοθεί χρόνος για να επιταχυνθεί η εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εκτός από την προτροπή για τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων. Ήδη η μάσκα ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως όταν οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν, τραγουδούν ή ασκούνται.

Κλείσιμο σχολείων, τηλεργασία και περιορισμός της νυχτερινής ζωής στην Δανία

H πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε μέτρα για να κατασταλεί το νέο κύμα της Covid-19 στη χώρα: Κλείσιμο σχολείων, περιορισμός της νυχτερινής ζωής, γενίκευση της τηλεργασίας:

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία στο σχολείο για την ευημερία των παιδιών και των νέων. Για αυτό ακριβώς προσθέτουμε κάποιες ημέρες στις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως το σχέδιο είναι να μην έχουμε άλλο ένα μεγάλο σε διάρκεια κλείσιμο», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένες διακοπές» και διαβεβαιώνοντας πως θέλει «να κρατήσει την κοινωνία ανοικτή όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τον διευθυντή της δανέζικης Αρχής Ελέγχου των Μολυσματικών Ασθενειών (SSI) Χένρικ Ούλουμ, η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή».

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά του, με μια αύξηση 19% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι σχολικές διακοπές επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιανουαρίου, όμως τα σχολεία θα κλείσουν από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπου η χρήση της μάσκας είναι εκ νέου υποχρεωτική, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ έπειτα από αυτήν την ώρα.

Η Δανία μετρά 577 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά στη έδαφός της την 22α Νοεμβρίου.

Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άνω των 14 ετών - Πρόστιμο 3.600 ευρώ

Από την ηλικία των 14 ετών θα ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στην Αυστρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου.

Το μέτρο το οποίο θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 3.600 ευρώ, ανέφερε ο Μουκστάιν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αυστρία βρίσκεται από τα μέσα Νοεμβρίου σε καθολικό lockdown, το οποίο έχει να διαρκέσει έως την Κυριακή 12η Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια