Thumbnail
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από αύριο και για 48 ώρες- Απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, θα παραμείνουν από αύριο στις 00:01 ώρα, ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία αρχίζει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 και λήγει στις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς» προσθέτοντας ότι «όχι μόνον δεν βελτίωσε, έστω και επ' ελάχιστο, την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών με παραπλανητικά τερτίπια και παραλλαγές».

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ.

Λόγω της κινητοποίησης η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Αντιστοίχιση ειδικοτήτων ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ και Β' τάξης ΕΠΑΛ
Οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε αντίστοιχη ειδικότητα της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ
Αντιστοίχιση ειδικοτήτων ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ και Β' τάξης ΕΠΑΛ
Θάνος Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου (πρόεδρος ΑΣΕΠ): Το 2027 ο επόμενος διαγωνισμός
«Εάν έχουμε ένα πρόβλημα στη Δημόσια Διοίκηση, δεν είναι η έλλειψη γνώσεων, αλλά δεξιοτήτων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ προαναγγέλλοντας τον 3ο...
Παπαϊωάννου (πρόεδρος ΑΣΕΠ): Το 2027 ο επόμενος διαγωνισμός
μολυβια
Σάλος στη Δυτική Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κομματική επιλογή στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Αντίδραση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση νέας υπεύθυνης εκπαιδευτικών θεμάτων
Σάλος στη Δυτική Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κομματική επιλογή στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης