Επιστρέφει στα Τρίκαλα ο «Μύλος των Ξωτικών» - Τι θα δούμε στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ο «Μύλος των Ξωτικών» επιστρέφει στα Τρίκαλα έπειτα από έναν χρόνο απουσίας λόγω του περσινού lockdown

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011, όταν ο Άγιος Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Ο «Μύλος των Ξωτικών» επιστρέφει και πάλι μετά από έναν χρόνο απουσίας και ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα η είσοδος επιτρέπεται σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες με το αντίστοιχο πιστοποιητικό τους σε ισχύ και σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών με test (self ή rapid 48 ωρών), ενώ για παιδιά έως 4 ετών δεν απαιτείται κάποιος έλεγχος.

Όλες οι δραστηριότητες του πάρκου θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για όλο το προσωπικό (100% εμβολιασμένοι).

mylos-xioni.jpg

Θα γίνεται καταμέτρηση και «σκανάρισμα» όλων των πιστοποιητικών στην είσοδο του πάρκου.

Αφιερωμένος στο περιβάλλον ο «Μύλος των Ξωτικών»

Για φέτος το θέμα του μύλου είναι «Ο Θρύλος του ιππότη των Χριστουγέννων» και είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και στην οικολογική συνείδηση, μέσα από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Στα Τρίκαλα το ποσοστό του ολοκληρωμένου εμβολιασμού έφτασε στο 61% και ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, περιμένει ότι και φέτος τα Τρίκαλα μετά από έναν χρόνο σκληρής καραντίνας και lockdown θα γεμίσουν επισκέπτες για τη διάρκεια των Χριστουγέννων «όπως τις άλλες χρονιές».

Για τον δήμαρχο, η πόλη «θα έχει κίνηση» αντίστοιχη με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλες εκδηλώσεις.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα, δεν μπορούμε να κλείσουμε πάλι τα πάντα. Ο Μύλος έτσι κι αλλιώς φέτος θα γίνει μόνο έξω, δεν θα υπάρχει κάποια δραστηριότητα μέσα, είναι πολύ μεγάλος ο χώρος απλωμένος σε πολλά στρέμματα οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε ότι θα χει συνωστισμό. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, και για τα παιδιά θα ισχύσει ότι ισχύει για το σχολείο δηλ με τα σελφ τεστ», δήλωσε επίσης ο κ. Παπαστεργίου, σύμφωνα με το trikalaenimerosi.gr.

«Έχουν εξάλλου ανοίξει ήδη αρκετά τέτοια εορταστικά χωριά σε όλη την επικράτεια, πχ στην Αθήνα, στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη. Δεν αντέχει η τοπική μας κοινωνία, από όλες τις απόψεις, να μην έχουμε ανοιχτό τον Μύλο των Ξωτικών», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

falafel
Φαλάφελ με δροσερό dip γιαουρτιού
Τραγανά και αφράτα φαλάφελ, συνδυασμένα με ένα ελαφρύ γιαουρτο-ντιπ και φρέσκα λαχανικά, γίνονται ιδανική επιλογή για γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Φαλάφελ με δροσερό dip γιαουρτιού
κανέλα
Η κανέλα: το μπαχαρικό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
Στην κουζίνα μας κρύβεται ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, που δεν νοστιμίζει μόνο τα φαγητά και τα γλυκά, αλλά συμβάλλει και στη...
Η κανέλα: το μπαχαρικό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό