eisaggeleas
Η ιστοσελίδα είχε απασχολήσει προ μηνών τη δημοσιότητα όταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων που ελέγχονταν για την κατηγορία της απάτης

Εισαγγελική παρέμβαση κατά δύο ατόμων που διώκονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», η οποία εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος τους για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «πρόκληση σε ανυπακοή και διέγερση», μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη δημοσιότητα όταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων που ελέγχονται για την κατηγορία της απάτης.

Πρόκειται για τον διαχειριστή του σάιτ ο οποίος φέρεται να είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην συνομιλητής του Αρτέμη Σώρρα και πρόεδρος φορέα. Ο δεύτερος εμπλεκόμενος είναι ο πρώην εκπρόσωπος του Αρτέμη Σώρρα, υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με την Ελλήνων Συνέλευσις. Έχει συλληφθεί για επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα με τον Αρτέμη Σώρρα.

Οι προαναφερθέντες είχαν στήσει μια «φάμπρικα» μηνύσεων και καλούσαν τους πολίτες σε ανυπακοή, παρουσιάζοντας μάλιστα ευφάνταστα και νομικά ανυπόστατες συμβάσεις προκειμένου να τις επιδεικνύουν στα αρμόδια όργανα του κράτους.

Προ ημερών η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση  σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος με δημόσιες αναρτήσεις του δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών,  υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;