παγετός χιόνι οδική συμπεριφορά
Έως -5 βαθμούς Κελσίου στην Πίνδο

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε τμήμα της παλιάς ΕΟ Ιωαννίνων-Τρικάλων με απόφαση της Περιφέρειας λόγω ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Κατάρας λόγω ισχυρού παγετού και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Πίνδο.

«Όπως κάθε χειμερινή περίοδο, η παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες), διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός» τονίζει η Περιφέρεια.

Όπως διευκρινίζεται, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. προβλήματα-κλείσιμο Εγνατίας Οδού κ.λ.π.), κατόπιν συνεννοήσεως των εμπλεκόμενων φορέων με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας-Ηπείρου θα γίνεται αποχιονισμός και θα αίρεται προσωρινά η απαγόρευση για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι είναι μια απόφαση για τη χειμερινή περίοδο για αυτό το τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στις ορεινές περιοχές Καλαμπάκας και Πύλης και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενίς, έως -5 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους σε αυτές τις περιοχές και προσθέτει ότι επτά μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παγετού. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετωπίζονται και οι καταπτώσεις βράχων, που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρουαζιεροπλοιο
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τους νεκρούς από χανταϊό
Oι αρχές διερευνούν πιθανή σύνδεση με τον ιό hantavirus και συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τους νεκρούς από χανταϊό
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
Εύθραυστη εκεχειρία, στρατιωτική κινητοποίηση και χτυπήματα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν