παγετός χιόνι οδική συμπεριφορά
Έως -5 βαθμούς Κελσίου στην Πίνδο

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε τμήμα της παλιάς ΕΟ Ιωαννίνων-Τρικάλων με απόφαση της Περιφέρειας λόγω ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Κατάρας λόγω ισχυρού παγετού και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Πίνδο.

«Όπως κάθε χειμερινή περίοδο, η παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες), διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός» τονίζει η Περιφέρεια.

Όπως διευκρινίζεται, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. προβλήματα-κλείσιμο Εγνατίας Οδού κ.λ.π.), κατόπιν συνεννοήσεως των εμπλεκόμενων φορέων με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας-Ηπείρου θα γίνεται αποχιονισμός και θα αίρεται προσωρινά η απαγόρευση για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι είναι μια απόφαση για τη χειμερινή περίοδο για αυτό το τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στις ορεινές περιοχές Καλαμπάκας και Πύλης και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενίς, έως -5 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους σε αυτές τις περιοχές και προσθέτει ότι επτά μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παγετού. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετωπίζονται και οι καταπτώσεις βράχων, που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»