pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
O Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα 4 κρίσιμα ερωτήματα για τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία προκαλεί νέα ανησυχία παγκοσμίως

Επιτακτική ανάγκη ο εμβολιασμός, ώστε να μη μπουν μεγάλα διλήμματα και να πρέπει να γίνει επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλία Μόσιαλο ο οποίος ανέφερε ότι τα νέα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν μπορούν να μείνουν μόνο στους άνω των 60 ετών ενώ επισήμανε ότι θα έπρεπε πρώτα να έχουν ληφθεί θετικά μέτρα.

«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε υπάρχει μια αλληλουχία πράγματων για τη θέσπιση ενός σωστού εμβολιαστικού προγράμματος. Αρχικά, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να οργανώσει ένα καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα, να εξασφαλίσει μεγάλες προμήθειες εμβολίων κι έγινε εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών. 

Ωστόσο, δεν κατάφερε να επιτευχθεί μια εκτεταμένη πολιτική και κοινωνική συναίνεση ώστε τα πολιτικά κόμματα να ομονοήσουν. 

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, σημείωσε ότι το ορθό είναι να υπάρχει μια μίξη θετικών και αρνητικών μέτρων.

«Τα θετικά μέτρα είναι ότι στους νέους, στους 18-25 ετών, μπήκε το voucher. Και υπάρχουν τα αρνητικά, δηλαδή η δυσκολία στην πρόσβαση σε χώρους, δηλαδή αν δεν έχεις εμβολιαστεί δεν μπορείς να μπεις στα καταστήματα κλπ. Επίσης, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα των μηνυμάτων. Δε λες για 2-3 μήνες ότι είναι αντισυνταγματικό να κάνω την υποχρεωτικότητα, δε θα πάρω κανένα μέτρο και ξαφνικά αρχίζουν τα μέτρα να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Η σταθερότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στην ψυχολογία των πολιτών», υπογράμμισε ο καθηγητής. 

Στη συνέχεια, αν δε λειτουργήσουν τα θετικά μέτρα, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων συνταξιούχων στη φαρμακευτική δαπάνη, τότε πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έμμεση υποχρεωτικότητα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
Με βαθιά θλίψη, η Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον κορυφαίο θεολόγο και παιδαγωγό
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
mitsotakis-deth
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμο μπόνους 250 ευρώ αναμένεται να πάρουν από φέτος το Νοέμβριο οι συνταξιούχοι πέραν της ετήσιας αύξησης των συντάξεών τους, πιθανότατα...
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Παιδιά στη Γάζα
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»
Σοκ από τις δηλώσεις πρώην Ισραηλινού στρατηγού – «Απαραίτητοι» οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»