gaga
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα. Είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά από σύσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κληθείσα να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπετε τι γίνεται σ΄αυτό το νοσοκομείο. Πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα, είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό. 'Αρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» είπε η Μ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι έγκυες, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιες και τα μωρά τους.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα ο διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, καθηγητής Απόστολος Αθανασιάδης, είχε δηλώσει ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει σύσταση της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας για εμβολιασμό των εγκύων και ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και σύσταση να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου οι έγκυες.

Η Μ. Γκάγκα, το πρωί είχε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου επισκέφτηκε την Α΄ ΜΕΘ, ενώ σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από 3.000 ασθενείς με Covid. Παράλληλα, ανέφερε, ότι το νοσοκομείο έχει 30 κλίνες ΜΕΘ-Covid και επιπλέον 12 κλίνες ΜΕΘ non Covid, καθώς επίσης και ΜΑΘ. Τόνισε, ακόμη, ότι το Νοσοκομείο διαθέτει τη μόνη Πνευμονολογική Κλινική στη Θεσσαλονίκη και ότι εξυπηρετεί και άλλα περιστατικά εκτός από Covid.

«Είναι ένα μεγάλο νοσοκομείου που έχει απορροφήσει πολλά περιστατικά. Βέβαια η πίεση που δέχεται αυτόν τον καιρό, όπως και παντού, είναι μεγάλη» πρόσθεσε η κ Γκάγκα, τονίζοντας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια με καλά αποτελέσματα για όλους τους ασθενείς.

Σε ερώτηση σχετική με την ενίσχυση του νοσοκομείου Παπανικολάου σε προσωπικό απάντησε ότι ανοίγουν οι πλατφόρμες για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και προκηρύσσονται θέσεις για προσωπικό ΜΕΘ. Ερωτηθείσα εάν θα επεκταθεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία για τη νοσηλεία περιστατικών Covid και για νοσηλεία άλλων περιστατικών και ότι γίνονται συνεχείς συζητήσεις για το αν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο.

Η Μ. Γκάγκα επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει σύσκεψη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης περιστατικών Covid που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γιατί αποκλείονται Διευθυντές και Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ από τις μετατάξεις – Τι απαντά ο Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram για την Πρωτομαγιά 2026
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Eurovision και... εργασιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτομαγιάτικο βίντεο για τον απολογισμό έργου
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»