Μαθητές, κορονοϊός, μάσκες, σχολείο
Δέσμη νέων πιο σφιχτών μέτρων ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και νεκρών μέσα στο Δεκέμβριο

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο οριζόντιο lockdown και με δεδομένη τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει ένα «σχέδιο ανάγκης» που αφορά τοπικούς περιορισμούς στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Είναι φανερό ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο  για την πορεία της πανδημίας και μάλιστα μπροστά στις γιορτές.  

Το κυβερνητικό σχέδιο στοχεύει αρχικά στις Περιφέρειες της χώρας που έχουν τα περισσότερα προβλήματα με νέα μέτρα όπως είναι οι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε συνδυασμό με την απαγόρευση της μουσικής και των ορθίων.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.861 θάνατοι, ενώ χθες Σάββατο οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 82.

ellada-koronoios-lockdown-1280x720.jpg

Καπραβέλος: Lockdown για ανεμβολίαστους, κλειστά σχολεία και μάσκες παντού

Σε αντίθετη γραμμή για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού επιμένει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ  ζήτησε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», κατέληξε.

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκη, κορονοϊός


Δραματική έκκληση χειρουργών: Στην τύχη τους αφήνονται εκατοντάδες ασθενείς

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της νόσου Covid-19, προκαλεί αναταραχές στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ήδη νιώθουν αφόρητη πίεση εξαιτίας της πανδημίας.

Με το κυβερνητικό αφήγημα περί «θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας» να καταρρέει εκκωφαντικά και με το ΕΣΥ να μετατρέπεται και πάλι σε μονοθεματικό σύστημα, εννέα διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα του «Αγίου Ανδρέα» με κοινή τους επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου απευθύνουν δραματική έκκληση-προειδοποίηση, τονίζοντας ότι ουσιαστικά κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία και ότι αφήνονται στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς.

Ταυτόχρονα, κάνοντας λόγο για μια «άκρως επικίνδυνη εξέλιξη», υπογραμμίζουν ότι η αντιμετώπιση των χειρουργικών νοσημάτων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνηνότητας, δημιουργώντας μία παράλληλη επιδημία.

Η επιστολή των διευθυντών των χειρουργικών κλινικών 
του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στο ΤΕΠ του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου μας καθημερινά εξετάζονται και παρακολουθούνται εκατοντάδες ασθενείς, ενώ ο αριθμός των τακτικών και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των επεμβάσεων του ΠΓΝΠ. Το ιατρικό προσωπικό των χειρουργικών κλινικών, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, παρέχει με αυταπάρνηση εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Η συμπίεση και η μείωση των χειρουργικών κλινικών τους τελευταίους μήνες της επιδημίας covid 19 δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νοσηλείας των χειρουργικών ασθενών, ενώ η μονομερής εφαρμογή της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών στο ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», χωρίς να διενεργείται καμία μείωση στο ΠΓΝΠ, δημιουργεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου, ουσιαστικά κλείνει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου και αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι στις λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Η μη αντιμετώπιση των χειρουργικών νοσημάτων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνηνότητας, δημιουργώντας μία παράλληλη επιδημία. Το οφείλουμε απέναντι στους ασθενείς μας να μην επιτρέψουμε αυτή την άκρως επικίνδυνη εξέλιξη.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αναιρέσει την απόφασή της για περαιτέρω μείωση των χειρουργείων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου και την δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα