Τηλεργασία: Τέλος η υποβολή εντύπου για self test από τους εργαζόμενους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή στο ΕΡΓΑΝΗ του εντύπου για την τηλεργασία - Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής από τον εργαζόμενο του ειδικού εντύπου για τα self-tests

Διευκρινίσεις για την υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του εντύπου για την τηλεργασία εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν ισχύει η υποχρέωση υποβολής από τους εργαζόμενους του ειδικού εντύπου για τα self-tests.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των γενικών μέτρων, δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία, σύμφωνα με την παρ. 3α) του άρθρου 67 του ν. 4808/2021 (Α' 101) (Βλ. σημείο 4 της παρ. 2 του Πίνακα Β που περιλαμβάνεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 της τελευταίας εν ισχύ ΚΥΑ υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/19.11.2021).

Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού, οι εργοδότες συνεχίζουν να υποβάλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα εφαρμογής του μέτρου, το έντυπο 4.1 «δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας-Έντυπο Ειδικού Σκοπού».

Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, από 16/10/2021, έχει καταργηθεί η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικρατείας, «εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β΄ 2192), όπως ισχύει.

Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο αποτελέσματος self test με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «υπεύθυνη δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 Test (Self/Rapid/PCR)» μέσω εισόδου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και, στη συνέχεια, στην πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων COVID-19 Tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γάτα
Από γατάκι έως ηλικιωμένη γάτα: Οι απαραίτητες εξετάσεις σε κάθε ηλικία
Η σωστή φροντίδα μιας γάτας δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή και την καθημερινή περιποίηση. Οι προληπτικές εξετάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην...
Από γατάκι έως ηλικιωμένη γάτα: Οι απαραίτητες εξετάσεις σε κάθε ηλικία
Αλέξης Τσίπρας
Το νέο εγχείρημα Τσίπρα: Εθελοντές, νέα δομή και ανοιχτή καμπάνια στην κοινωνία
Νέο κόμμα Τσίπρα: Εκκίνηση από το Θησείο με στρατηγική «πόρτα-πόρτα» και αιχμή τους εθελοντές
Το νέο εγχείρημα Τσίπρα: Εθελοντές, νέα δομή και ανοιχτή καμπάνια στην κοινωνία
ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ
Σκηνές κινηματογραφικού θρίλερ στον Πειραιά: Πυροβολισμοί και έξι χειροβομβίδες
Συναγερμός στο Μικρολίμανο: Πυροβολισμοί σε αστυνομικό έλεγχο – Βρέθηκαν χειροβομβίδες και βαρύς οπλισμός
Σκηνές κινηματογραφικού θρίλερ στον Πειραιά: Πυροβολισμοί και έξι χειροβομβίδες
γιατροι προσληψεις
Θρόμβωση: Τα αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία
Η αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει στην αποφυγή επικίνδυνων επιπλοκών.
Θρόμβωση: Τα αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία