Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
arxaia olympia ladi mitsotakis
Dimitris Kapantais / SOOC
Λάδι από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας πωλείται στο μουσείο της περιοχής - «Στόχος ή επέκταση του προγράμματος» - Δεν ήταν τελικά μια απλή πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά πιλοτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με την εμπλοκή ιδιωτικής εταιρίας

Τελικά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πουλάμε το λάδι της Αρχαίας Ολυμπίας και των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα ακριβά είχε ήδη μπει στα σκαριά και υλοποιούνταν πριν τη δήλωση του πρωθυπουργού που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται τον Πολιτισμό και την Ιστορία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) «εγκαινιάζει νέες δραστηριότητες» με μία εξ αυτών να είναι «η διάθεση μέσω των πωλητηρίων του στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους, αγροδιατροφικών προϊόντων προερχόμενων από τη χλωρίδα, που βρίσκεται εντός απαλλοτριωμένων εκτάσεων των αρχαιολογικών χώρων, και τα οποία είναι συνυφασμένα με τη μυθολογία, την ιστορία, τη θρησκεία, του ίδιου του χώρου ή της ευρύτερης περιοχής του».

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Πολιτισμού, «στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΔΑΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, υλοποίησε την περίοδο 2020-2021 πιλοτικό πρόγραμμα συγκομιδής ελαιοκάρπου από τις ελιές της Άλτεως στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την Αρχαία Ήλιδα, δύο εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών μας χώρων με διεθνή διάσταση και προβολή. Η επωνυμία του ελαιολάδου "Χάρισμα Διός" εμπνέεται από την ιστορία της περιοχής, και κατοχυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Ήδη το λάδι, διατίθεται στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σύντομα θα διατίθενται και από στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μάλιστα, η... νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του αρχαιολογικού χώρου συνδέεται άμεσα και υλοποιείται από ιδιωτική εταιρία, καθώς, «οι εργασίες παραγωγής, και συσκευασίας ήταν ευγενική προσφορά προς τον ΟΔΑΠ, από την εταιρεία Mediterre Eurofood SA, η οποία έχει έδρα την Ηλεία, διαθέτει τα εχέγγυα και τα πιστοποιητικά ποιότητας λειτουργίας, σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, μεγάλη εμπειρία στην διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και την αναγκαία τεχνογνωσία, καθώς συνεργάζεται με διαπιστευμένο προσωπικό (γεωπόνους, γευσιγνώστες κ.ά.) και πιστοποιημένα  εργαστήρια, για τη συνεχή παρακολούθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου».

Ακόμα, ο ΟΔΑΠ επιχειρεί την ετήσια εφαρμογή του προγράμματος για το ελαιόλαδο της Αρχαίας Ολυμπίας με διεύρυνση των σημείων πώλησης και την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ladi arxaiologikon xoron
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!