Νοσοκομείο
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης έκανε λόγο για βίαιη ανοσοποίηση του πληθυσμού σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές»

Πληθαίνουν οι δραματικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών και νεκρών.

Έπειτα από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία εκτίμησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα, με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους, σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γουργουλιάνης έκανε λόγω για 3.000 θανάτους την ημέρα μέχρι τις γιορτές, τονίζοντας  πως «δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια».

Ο καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο επίσης για βίαιη ανοσοποίηση του πληθυσμού σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας «θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ότι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια».

«Τα νοσοκομεία γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρονών και πάνω» δήλωσε και πρόσθεσε «οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά».

«Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο. Έχουμε μερικές ενδείξεις η ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης» δήλωσε.

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, σύρθηκε για αρκετό καιρό χαμηλά και έκανε μια έξαρση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βλέποντας τα δεδομένα σίγα σιγά έχει μια ανοδική τάση στη νότια Ελλάδα» είπε ο κ. Γουργουλιάνης επικαλούμενος τα επιστημονικά δεδομένα που μελετάει.

Παγώνη: Προσοχή στα εορταστικά τραπέζια

Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» ανέφερε η Μ. Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα, αφού έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά».

Τέλος, είπε ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για ανεμβολίαστους μόνο και τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα