fotia tinos
ΡΑΦΑΗΛ ΑΠΕΡΓΗΣ | tinostoday.gr
Συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από Αττική, Άνδρο και Σύρο. - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τριών οικισμών

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνουν στην Τήνο για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας. Η φωτιά βρίσκεται πλέον σε πλήρη έλεγχο, ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Aπό Άνδρο ακτοπλοϊκώς 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα καθώς και από Σύρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Επίσης, με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη θα μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τέτοιας έκτασης, ώστε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με το news247.gr, η φωτιά ξεκίνησε πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η ΔΕΗ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά, δημιουργώντας δυο μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες. «Ήμασταν ακριβώς στο σημείο που ήταν η ταμπέλα της Λυχναφτιάς, εκεί που είναι η 'Παχιά Άμμος' και βλέπαμε τη φωτιά στα 500 μέτρα να περνάει το βουνό από πάνω. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της χαμηλής βλάστησης και κατέβαινε κάτω προς τα σπίτια, προς την περιοχή του Πόρτο, δεν ξέρουμε όμως αν έχει περάσει τον δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια βοήθεια από αέρος, επειδή φυσάει πολύ, αλλά έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί κάτοικοι οι οποίοι κατευθύνονται στο σημείο», ανέφεραν κάτοικοι.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...