Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα για ραντεβού
«Το αρμόδιο Υπουργείο αψηφώντας το (όποιο) πολιτικό κόστος από μια τέτοια απόφαση οφείλει να παράσχει δωρεάν, όλα τα εμβόλια σε όλους τους πολίτες» - Γράφει ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

Το Υπουργείο Υγείας τις τελευταίες μέρες, διαφημίζει μέσω των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας όλα τα εμβόλια, τα οποία αναμφίβολα είναι χρήσιμα για κάθε πολίτη.

Ωστόσο, δεν αρκεί η διαφήμιση για να πραγματοποιήσει  κανείς τα εμβόλια της πνευμονίας, της γρίπης ή ακόμη του έρπη ζωστήρα κλπ.

Πρέπει δηλαδή να υπάρξει δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια!

Αν λοιπόν υπήρχε μια σωστή στρατηγική της κυβέρνησης πάνω σ' αυτό το κομμάτι, σίγουρα θα διαθέταμε σήμερα ένα πανίσχυρο τοίχος ανοσίας.

Ένα κοκτέιλ εμβολίων σχετιζόμενο το ένα με το άλλο και σε συνδυασμό με το γνωστό εμβόλιο του κορωνοϊού, θα είχε ως αποτέλεσμα προφανώς την καλύτερη δυνατή προστασία του ελληνικού πληθυσμού έναντι όλων των ιώσεων, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εκτιμήσεις των ειδικών.

Στης κρίσης τον καιρό άλλωστε είναι δύσκολο να πληρώσει κανείς 10 και 12 ευρώ, για ένα εμβόλιο της γρίπης ή ακόμη της πνευμονίας, του έρπη ζωστήρα κλπ.

Επομένως, το αρμόδιο Υπουργείο αψηφώντας το (όποιο) πολιτικό κόστος από μια τέτοια απόφαση οφείλει να παράσχει δωρεάν, όλα τα εμβόλια σε όλους τους πολίτες.

Κλείνοντας μ' αυτές τις σύντομες σκέψεις φίλες και φίλοι, καταλήγω στο συμπέρασμα πως είμαστε λίγοι σε αυτή τη χώρα για να χανόμαστε από οποιοδήποτε ιό. 

Πρέπει να κοιτάξουμε ως κράτος το πρόβλημα κατάματα και να το λύσουμε επιτέλους, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα σε μια εθνική συμφορά, όπως αυτή που βιώνουμε καθημερινά στη πατρίδα μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε εβδομάδα χάνουμε κι ένα χωριό της Ελλάδας από τον φονικό ιό COVID-19, ενώ υπάρχει διαθέσιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με την ανάλογη αδυναμία της πολιτείας να πείσει την κοινωνία γι' αυτό.

Ή αλλάζουμε λοιπόν ή βουλιάζουμε...

ΥΓ: Και πλέον στα δύσκολα μετράνε οι πράξεις!

*Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης, Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ 911
Ευρωπαϊκό Σχολείο Bergen: Προσωρινός πίνακας εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή
Δημοσιεύθηκε ο προσωρινός αξιολογικός πίνακας και πίνακας απορριφθέντων υποψηφίων εκπαιδευτικών για προεπιλογή με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση της...
Ευρωπαϊκό Σχολείο Bergen: Προσωρινός πίνακας εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή
μαθητές δημοτικό σχολείο
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!
Υποβιβάζουν Δημοτικά σχολεία επειδή έχουν ακόμα και ...έναν λιγότερο μαθητή, ενώ σε μια περίπτωση ζητείται υποβιβασμός σχολείου που θα έχει έναν...
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!