mina gkagka
Nick Paleologos / SOOC
«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα» - «Οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα είναι χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα», υπογραμμίζει η Μίνα Γκάγκα για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του κορονοϊού

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα (σ.σ για τον κορονοϊό). Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους, γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο», υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια, μιλώντας στο Live News του Mega, τόνισε ότι «μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», αναφερόμενη στις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε «τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι».

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολύ μεγάλη  και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Ξεσπάει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Η ζωή του παιδιού μου άξιζε λιγότερο από ένα ψυγείο»
Συγκλονίζει η μητέρα της δολοφονημένης 28χρονης, συγκρίνοντας την αδιαφορία των Αρχών για την κόρη της με την πρόσφατη μεταφορά της Δέσποινας Βανδή...
Ξεσπάει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Η ζωή του παιδιού μου άξιζε λιγότερο από ένα ψυγείο»
petrelaiothermansis2.jpg
Πετρέλαιο θέρμανσης 2025: «Τρελές» διαφορές στην τιμή ανά την Ελλάδα - Τι ισχύει με το επίδομα
Πού πληρώνουμε περισσότερο το πετρέλαιο, πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση και ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης έως 1.200 ευρώ
Πετρέλαιο θέρμανσης 2025: «Τρελές» διαφορές στην τιμή ανά την Ελλάδα - Τι ισχύει με το επίδομα