Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
500.000 δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους να διπλασιάζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει παροχή βοήθειας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες.

Μιλώντας στο OPEN επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο θα διπλασιαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναφέροντας ότι στις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 500.000 θα δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλεται διπλάσιο το ποσό.

Μάλιστα, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Δείτε το βίντεο

Τα ποσά

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ, ενώ νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Πέρυσι τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 256.563 νοικοκυριά.

Το διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)  είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο : «Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαμηλοσυνταξιούχοι και υγειονομικοί

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δίκη στο ΣτΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες αποφοίτους ελληνικών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαγγελματικούς συλλόγους, πανεπιστήμια και...
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
εμμα καρυωτάκη
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της
«Εκεί θα σε περιμένει η Έμμα»: Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης που αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που έζησε με το ήπαρ της κόρης της
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της