Thumbnail
500.000 δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους να διπλασιάζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει παροχή βοήθειας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες.

Μιλώντας στο OPEN επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο θα διπλασιαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναφέροντας ότι στις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 500.000 θα δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλεται διπλάσιο το ποσό.

Μάλιστα, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Δείτε το βίντεο

Τα ποσά

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ, ενώ νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Πέρυσι τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 256.563 νοικοκυριά.

Το διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)  είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο : «Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαμηλοσυνταξιούχοι και υγειονομικοί

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί